Bilim - Teknoloji YouTube’a herkese açık kullanıcı adları geliyor
Paylaş
YouTube’a herkese açık kullanıcı adları geliyor

YouTube tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Instagram veya TikTok gibi platformlarda yayın olarak kullanılan "@kullanıcı-ismi" kalıbı, ilerleyen dönemde YouTube'da da yer alacak.

Her YouTube kullanıcısı, kanal sayfalarından YouTube’un TikTok’a rakip olan özelliği Shorts’a kadar platform genelinde geçerli olan benzersiz bir kullanıcı adına sahip olacak. Kullanıcılar yorumlarda, video açıklamalarında, başlıklarda ve daha fazlasında başkalarından bahsetmek için bu tanımlayıcıyı kullanabilecek. YouTube, içerik oluşturucuların kitlelere ulaşmasını ve görünürlüğü artırmasını kolaylaştıracağını söylüyor.

Haberin Devamı

YouTube'a kadar pek çok platformda bulunan bu özelliğin getirilmesinin nedeni, kullanıcıların birbirleriyle olan etkileşimlerini artırmak.

YouTube'un açıklamasına göre tanıtıcılar, paylaşılan video ve Shorts'larda açıklama bölümüne eklenebilecek. Ayrıca bir kullanıcı, tıpkı Instagram veya TikTok'ta olduğu gibi herhangi bir videonun altına yorum olarak da etiketlenebilecek. Tanıtıcılar, mobil cihazlarda Shorts videoların izlendiği alanda da karşımıza çıkacak.

YouTube, bu haftadan itibaren kullanıcıları, seçme sıraları geldiğinde bilgilendirerek kullanıcı adlarını kademeli olarak kullanıma sunacak. Bu da bazı kişilerin diğerlerinden önce kendi haklarını talep edeceği anlamına geliyor.