Bilim - Teknoloji YouTube'taki güvenilir sağlık kanalları artık onaylı olacak
Paylaş
YouTube'taki güvenilir sağlık kanalları artık onaylı olacak

Doktorlar ve hemşireler, YouTube kanallarının sertifikalandırılması için artık başvuruda bulunabilecek. Şirket, yanlış bilgilerin paylaşılmasını önlemek amacıyla sağlık ile ilgili içerik paylaşan kanallara sertifika verecek.

YouTube, sitedeki yanlış bilgileri sınırlamak için doktorların, hemşirelerin ve diğer sağlık profesyonellerinin kanallarına sertifika vererek bu kanallara ait videoları öne çıkaracak. Şirket konu hakkında, "Bu, insanların YouTube'daki olağanüstü sağlık uzmanları topluluğundan gelen içeriği daha kolay bulmasına ve bunlarla bağlantı kurmasına yardımcı olmak için büyük bir adım" dedi.

Haberin Devamı

Doktorlara ve hemşirelere ek olarak, ruh sağlığı uzmanları ve sağlık bilgisi sağlayıcıları da videolarının kullanıcılar tarafından kolayca tespit edilmesini sağlayan YouTube doğrulaması için başvurabilir. Şirket sertifika almak isteyen sağlık uzmanlarının, profesyonel lisanslarının kanıtını sunmalarını ve YouTube'da iyi durumda bir kanala sahip olmaları gerektiğini söyledi.

YouTube, diğer kuruluşların yanı sıra halk sağlığı departmanları, hastaneler ve hükümetler tarafından hazırlanan videoların, kullanıcıların yetkili olduklarını bilmelerini sağlayan etiketlere sahip olmasına izin veren sınırlı bir program başlattı.