Gündem Bir ay önce taşınmışlardı

Bir ay önce taşınmışlardı

Paylaş
Bir ay önce taşınmışlardı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, 4 kişilik Güney Ailesi'nin oturduğu ahşap ev, elektrik kontağından çıkan yangında kül oldu. Bir ay önce eve taşınan ailenin yatalak çocuğunun güçlükle çıkarıldığı yangın sonrası sokakta kalan aileye komşuları sahip çıktı

İkisi de 57 yaşında olan Seniye ve Rasim Güney çiftçi ile engelli ve yatalak oğulları 31 yaşındaki Selçuk ve kızları 11 yaşındaki Rabia, bir ay önce Mesudiye Mahallesi Bilgihan Sokak’taki ahşap eve taşındı. Evde bugün, evde elektrik kontağından yangın çıktı. Kısa sürede tüm evi saran yangında anne-baba ve kız dışarıya çıkarken, yatalak Selçuk Güney, evde kaldı. Mahalle sakinleri eve girerek Selçuk Güney’in kurtardı.

Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık bir saat süren çalışma sonucu yangını diğer evlere sıçramadan söndürdü.

Bir ay önce kiracı olarak taşındıkları evle birlikte eşyaları da yanan Güney Ailesi’ne komşuları sahip çıktı. Güney ailesini evlerine alan komşuları kaymakamlık ve belediyenin aileye yardım etmesi çağrısında bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), (DHA)