Yaşam Bir Fransız'la manikür pediküre ne dersiniz?

Bir Fransız'la manikür pediküre ne dersiniz?

Paylaş
Bir Fransız'la manikür pediküre ne dersiniz?

Güzellik deyince kadın için akan sular durur. Nerede iyi kuaför ya da spa var hemen hepimiz biliriz. Manikür pedikür de başka bir ilgi alanımız. Bakımlı ve temiz olmak için şart bir kere

EYLEM KESKİN

Haberin Devamı

eylem.keskin@posta.com.tr

Her kadının müdavimi olduğu bir manikürcüsü vardır mutlaka. İşlemi yapacak kişiye güvenmelisiniz, mekan temiz olmalı, canınızı acıtmamalı ve elbette sonuçları tatmin edici olmalı. Manikür-pedikür yapanların çoğu kadın. Çoğunuz gibi ben de manikür pedikür yapan bir erkekle, hele ki bu kadar yakışıklısıyla karşılaşmamıştım. Tugdual Ponchet’le tanışana kadar... Fransız Tugdual bir mankeni aratmayacak kadar yakışıklı ve işinde de son derece başarılı. Yaptığı işle kadınlara adeta taş çıkarıyor. Elleriniz ve ayaklarınızı ona gözünüz kapalı emanet edebilirsiniz...

Önce bakım sonra masaj Tugdual Ponchet bir Fransız, 27 yaşında. Mankenleri aratmayacak kadar da yakışıklı. The İstanbul Edition içindeki ESPA Spa’da Bastion Gonzalez’e bağlı olarak çalışıyor, manikür pedikür yapıyor. Aslında sadece manikür-pedikür demek yanlış olur. Tugdual sihirli elleriyle ayaklarınıza masaj ve bakım da yapıyor ki kendinizden geçiyorsunuz. Çünkü ayağınızla ilgili her türlü bilgiye sahip. O bir podolojist. Yeni ayak sağlığı uzmanı. Paris’te eğitim almış, podolog olmuş.

Haberin Devamı

Podolog olmaya daha 12-13 yaşlarında karar vermiş Tugdual. Tırnaklarıyla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşıyormuş ve bu yüzden iki-üç haftada bir pediküre gitmek zorunda kalıyormuş. “Çocukken bile ayak sağlığının ne kadar önemli olduğunu öğrenmiştim, pedikürle ilgili sürekli araştırmalar yapıyordum. Okula başlayınca ortopedik olarak da bilgi edindim” diyor.

İşini yaparken dünyayı gezmek istiyor

Tugdual öğrenciyken okulda Bastion Gonzalez’le tanışıyor. Bastion Gonzalez o zamanlarda şimdiki kadar büyük bir marka değil. Ama hızla ilerliyor. Tugdual’ın da hedefleri arasına giriyor. Okul bittikten sonra güzellik salonlarında çalışmaya başlayan Tugdual kariyer hedeflerini de yavaş yavaş çiziyor. Hem podologluk yapmak hem de dünyayı gezmek istiyor. Bu yüzden sporcular özellikle de ayak bakımına ihtiyacı olan futbolcularla çalışmak için kolları sıvıyor. Sonra da eğitimini tamamlamak için Amerika’ya gidiyor. Döndüğünde sporcularla çalışamıyor ama tam da istediği gibi bir teklifle karşılaşıyor ve Bostion’a bağlı olarak çalışmaya başlıyor. Böylece hem seyahat etme hem de işini yapma imkanı buluyor. İlk olarak Dubai’de çalışıyor. Sonra Maldivler’de... Maldivler’de bir gün The İstanbul Edition’un sahibi Mübariz Mansimov’a terapi yapıyor ve böylece ona İstanbul’un kapıları açılıyor. Mübariz Bey Bastion firmasıyla Tugdual’ı İstanbul’a transfer ediyor.

Haberin Devamı

Önce kadınlar sonra eşleri bakıma geliyor

Tugdual şimdilerde The İstanbul Edition’daki ESPA SPA’da marifetli elleriyle ayak bakımı yapıyor. Marifetli diyorum çünkü bizzat denedim, memnun kalacağınıza, hatta masaj koltuğundan kalkmak istemeyeceğinize garanti veririm. Bir kadından çok daha nazik ve temiz. İşini özenerek ve severek yapıyor. Yaptığı işin üç basamaktan oluştuğunu söylüyor: “Önce tırnak temizliği yapıyorum, ardından ölü deri tabakayı temizliyorum. Üçüncü basamak da masaj. Masajla terapiyi sonlandırıyorum” diyor. Yaptığı işin sıradışı olduğunu kabul ediyor Tugdual.

Haberin Devamı

Sonuçta erkeklerin manikür pedikür yapması çok sıradan bir şey değil. Özellikle de Türkiye’de. Bu yüzden şaşıranlar oluyormuş ama Türkiye’ye geleli bir yıl olmasına rağmen müdavimleri çoktan oluşmuş. Türk kadınlarının bakımlı olduğunu söyleyen Tugdual’a kadınların eşlerinin onu kıskanıp kıskanmadığını soruyorum. “Bir kadına bakım yapıyorum, iki üç gün sonra eşi bakıma geliyor. Genelde böyle oluyor. Müdürümüz Bastion bize hep ‘Bir kadına bakım yapıyorsanız dizde durun, daha yukarı çıkmayın” der. Kıskanmak için sebep yok yani” diyor.

(13.05.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)