Siyaset Bir kez daha 'uysal koyun'
Paylaş
Bir kez daha 'uysal koyun'

Başbakan Erdoğan muhalefeti eleştirirken, yine şair Mehmet Akif Ersoy'un meşhur dizelerinden faydalandı

'CEVABINI ALACAKLAR’

Başbakan Tayyip Erdoğan dün İstanbul Ümraniye’deki Çamlıca Erdem Hastanesi’nin açılışını yaptı. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. Erdoğan, “Biz Ankara’daki o çirkin tartışmaların, o tahrik senaryolarının içinde yokuz. Ama bir yanağımıza vurana da öbür yanağımızı uzatanlardan olamayız. Akif merhumun ifade ettiği gibi ‘Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum.’ Biz uysal koyun değiliz. Herkes cevabını yeri geldiğinde alacaktır” dedi.

‘KRİZ TEĞET GEÇİYOR’

Erdoğan, CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli için de şöyle konuştu: “Bunlar aynı familyadandır. Eskiden bunlar ’Ruh ikizidir’ diyordum. Şimdi ’Tek yumurta ikizi’. Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Hatırlayın krizin Türkiye’yi teğet geçeceğini söylemiştim. Şimdi Türkiye’deki finans kuruluşları başta olmak üzere, ’Kriz Türkiye’yi teğet geçiyor’ diyorlar. Bizim siyasetçilerimizin göremediklerini aslında işadamlarımız görüyor.”

‘ONA BORÇ VERİLMEZ’

Baykal’ın, ilk seçim vaadi olan ‘işsiz aileye 300 TL’lik maaş’ konusuna da değinen Erdoğan şöyle devam etti: “Birileri çıkıp her eve 300 lira verecekmiş. Bundan önce benzerleri çok çıktı. Ben 5 fazlasını vereceğim diyenler, iki anahtar vereceğim diyenler vardı. Şimdi de diyor ki; ‘Bana bir kez borç oy verin’. Borç güvenilen insana verilir, mutemet insana verilir.”

‘ÖLÜMDEN DÖNDÜM’

Sağlık sisteminde devrim yaptıklarını belirten Erdoğan, geçmişte yaşadığı şu olayı anlattı: “Bolu’da kaza geçirdik. Düzce’de bir hastaneye getirdiler. ‘Sigortalı mısın, emekli misin?’ diye sordular. Komadayız. Kırıklar içerisindeyiz, kıvranıyoruz. Bizi kamyonetvari ambulansın içerisine doldurdular. Bir hemşire bile yanımıza vermediler, Bolu’ya gönderdiler. Bolu’da hastanede sordular: ‘Bunlar SSK’lı mı, emekli mi?’ SSK’lı olduğumuzu öğrenince devlet hastanesi ‘Kusura bakmayın alamayız’ diyerek SSK hastanesine yönlendirdi. Biz bu dönemleri yaşadık. Acil hastanın adı George da olsa soramazsınız. Amerikalı turistler Türkiye’nin sağlık reformunu Başkan Obama’ya anlatmamızı istedi.”

KAPATMA DAVASINA BİLE GİREN DİZE

29 NİSAN 2003

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Yumuşak başlı isek uysal koyun değiliz” dizesini ilk kez, askerlerle gerginlik yaşanması beklenen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde parti grubunda söyledi.

27 TEMMUZ 2005

Başbakan Erdoğan, ‘Avrupa Birliği’ tam üyelik süreci konusunda ilk hayal kırıklıklarının yaşandığı bu dönemde, AB yetkililerine sert çıktı ve yine Mehmet Akif’in bu dizelerine sığındı.

13 ŞUBAT 2008

Medyayla kavgaya tutuşan Erdoğan’ın ağzından, “Öfkeli olduğumu söylüyorlar, öfke de bir hitabet sanatıdır. Kusura bakmasınlar, yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz” sözleri döküldü.

15 MART 2008

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında açtığı kapatma davasının iddianamesine delil olarak “Çünkü ben zulmü alkışlayamam, zalimi de sevmem. Yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz” sözlerini de aldı.

29 MART 2008

Başbakan Tayyip Erdoğan, kapatma davasına rağmen geri adım atmayacaklarını, yine bu dizelerle haykırdı.

22 OCAK 2010

Başbakan en son TEKEL işçilerine ve onların direnişini gösteren medyaya kızdığında bu dizelere başvurdu: “Medya gidiyor, mikrofonu tutuyor, ‘Sen de Ak Parti’liydin değil mi?’ diye. Sonra, ‘Başbakan sert konuşuyor’ diyor. Nasıl konuşmayayım? Hep vuracaksın, ben de sana öbür yanağımı çevireceğim, yok böyle bir şey. Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum?”

2

Haberin Devamı