Gündem Bir subayın itirafları

Bir subayın itirafları

Paylaş
Bir subayın itirafları

15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, FETÖ'de 22 yıldır yer alan bir subayın ifadeleri ortaya çıktı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen gizli tanık, örgüt hakkında çarpıcı itiraflarda bulundu

İstanbul Harp Akademisi'nde 2 yıl görev yapan gizli tanık Sel, 2014'te ABD'ye gittiğini ve elebaşı Fetullah Gülen'i ziyaret ettiğini söyledi.

Sel, "Gülen'in odasına girmeden önce nasıl davranmam gerektiği söylemişlerdi ve 'Nereden geldiğin sorulursa Dört Levent'ten geldiğini söyle' demişlerdi. İçeri girdikten sonra Gülen 'Nereden geldiğimi sordu? Ben de Dört Levent dedim. Gülen de 'Allah muvaffak etsin' dedi. Dört Levent'in anlamı askeri akademinin 4. Levent'te olmasından dolayıdır. Kısa süren ziyaretin ardından Pensilvanya'dan ayrıldım" bilgisini verdi.

"KENDİNİ FEDA EDER MİSİN?"

FETÖ ile ilk olarak liseye giriş sınavlarında tanıştığını söyleyen gizli tanık Sel, "Sınava girmeden önce askeri lisede okumak isteyip istemediğim soruldu. Ben de teklifi kabul etti. Teklifi yapan abi bana formları getirdi. Formları doldururken cemaate ne derece bağlı olduğumu anlamak için beni teste tabi tuttular. Abi bana 'Hoca Efendiyi korumak için elinde bir el bombası olsa onun pimini çeker misin? Kendini hoca efendi için feda eder misin? diye sordu. Ben de evet dedim. Daha sonra formları doldurduk ailemin doldurması gereken yerler de vardı. Onlar da itiraz etmeden doldurdu. Formları abiye verdim, o götürdü ve teslim etti. Nereye götürdüğünü de bilmiyordum. 1994 yılında Kuleli Askeri Lisesi sınavına girmeden iki gün önce abiler bana sınavda çıkacak 50 soruyu getirdiler. Soruyu çöz cevabını ezberle dediler. Sınavda çıkan sorular abilerin getirdiği sorular ile aynıydı" dedi.

ÖRGÜTE PARA VERİYORDU

Gizli tanık Sel, örgütün yaz kamplarına ailesi yüzünden çok katılmadığını çünkü ailesinin hala bu ilişkisini bilmediğini belirterek, askeri liseden sonra Hava Harp Okuluna geçtiğini ve FETÖ ile ilişkisinin burada da sürdüğünü, sadece kendileriyle ilgilenen kişilerin değiştiği ifade etti. Hava Harp Okulunda okuyan ve örgütten olan öğrencilerle tanıştıklarını ancak okulda birbirlerini tanımayacak şekilde davranışlarda bulunduklarını aktaran Sel, okul bittikten sonra teğmen olarak İstanbul'da göreve başladığını dile getirdi. Maaş almaya başladıktan sonra ücretinin yüzde 10'nunu "himmet" adı altında örgüte teslim ettiğini, Zaman ve Sızıntı Dergisine abone olduğunu ancak sadece parasını verdiğini gazete ve dergilerin başka adreslere gittiğini aktaran Sel, "İstanbul'daki yeni görevimde, abiler bana 'Ortama ayak uydurarak aşırıya kaçmadan alkol almamı, günahının kendilerine olduğunu' söylüyorlardı. 28 Şubat sürecinde sırf eşi başörtülü diye ordudan atılanların olduğunu anlattıkları için ben de bu gelişmeleri görüp ordudan atılmamak için aslında mantıklı gelmeyen 'abilerin' tavsiyelerine uydum" diye konuştu.

"KPSS SORULARI VERİLDİ"

İfadesinde eşiyle ilgili de bilgiler veren gizli tanık Sel, eşinin 2009 KPSS'de öğretmenlik sınavını kazanmasında "abilerin" faydasının olduğunu belirterek, "Eşime, Kuran'a el bastırılarak yemin ettirildi ve sınavda sorulacak tüm soruların beş altı tanesini yanlış cevaplı olarak bize verdiler. Yüz alınmasını istemiyorlardı" beyanında bulundu. Etkin pişmanlıktan yararlanmak amacıyla birçok itiraflarda bulunan gizli tanık Sel, görev yaptığı tüm illerdeki FETÖ'cü olarak bildiği subay-astsubay ile örgütteki "abi" diye tabirlerin isimlerini savcılığa tek tek vererek, şahısları fotoğraftan da teşhis edebileceğini aktardı. Sel, örgütte yer alan ve ismini verdiği kişilerden birinin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturmada tutuklanan eski YAŞ üyesi olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün emir subaylığını yaptığını öne sürdü.

AA