Bir yiyen bir daha unutamıyor! 10 kilo tuz ile 2 saat pişiriyorlar

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Durmuş Alkan tarafından yapılan ve yeğeni Erkan Alkan tarafından devam ettirilen 29 yıllık tuzda tavuk yemeği beğenilerek tüketiliyor. Tavuk, 10 kilo tuzla kaplandıktan sonra taş fırında 2 saat pişirilip servis ediliyor

06 Mayıs 2019, Pazartesi 10:56 Son Güncelleme:
A A

Hatay Reyhanlı'da işletmeci Erkan Alkan, tavuğun 10 kilo tuzla kaplandıktan sonra taş fırında 2 saat süreyle pişirime bırakıldığını söyledi. Tuzla bulanmasına rağmen pişen ve içerisine bulaşmayan tavuğu yiyenlerin isterlerse tuz ekleyebildiklerini belirten Alkan, "Bundan 29 yıl önce amcam Durmuş Alkan tarafından bulunan ve bugüne kadar da devam eden tuzda tavuk yemeği halen güncelliğini koruyor.

Pişirmeden önce tavuk kekik, pul biber, karabiber ve biber salçası ile terbiye ediliyor. 10 kilo tuzla kaplanarak 2 saat süreyle taş fırında pişiriliyor. Tavuk tuzda pişmesine rağmen tuzdan etkilenmiyor ve servis ediliyor.

Bu durum yemeğin bir özelliğidir. Amcamdan devraldığımız tuzda tavuk yemeğini yeğenleri olarak devam ettiriyoruz" dedi.


TUZDA PİŞİYOR AMA TUZSUZ

TUZDA PİŞİYOR AMA TUZSUZ

Hazırlanışı sırasında yeteri kadar baharatlanan ve 10 kilo kaya tuzu ile kaplanan tavuk tuzsuz olarak servis ediliyor, isteyenler de daha sonra tuz ekleyebiliyor.

Tavuk, firik pilavı ile yeniyor. Tuzun üzerine ispirto dökülerek yakıldıktan sonra tokmakla kırılarak tuzdan temizleniyor ve servis ediliyor. Bu durumda yemeğe ayrı bir özellik veriyor.


Ferhat DERVİŞOĞLU/ DHA

Sıradaki haber yükleniyor...