Siyaset 'Birbirimize kulak vermeliyiz'
Paylaş
'Birbirimize kulak vermeliyiz'

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal panele katılmak üzere geldiği Kayseri'de, "Ülkemizin içine girdiği ortamda, alışagelmiş siyasi anlayışın dışındaki ortamda, birbirimize kulak vermeye ihtiyacımız var" dedi

Yeni Ufuklar Derneği tarafından Kayseri’de bu gece düzenlenen ’Türkiye’nin Meseleleri’ konulu panele katılmak üzere Ankara’dan karayoluyla Kayseri’ye gelen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dernek yöneticileri ve CHP’liler tarafından, kent girişine 20 kilometre uzaklıktaki Boğazköprü mevkiinde konvoyla karşılandı.

Dernek merkezine gelen Baykal, burada Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Prof.Dr. Mustafa Argunşah ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve CHP İl Başkanı Sadık Atilla ile bir süre oturup sohbet etti.

Dernek Başkanı Argunşah, "Devletimizin bölünmez bütünlüğü, birliğimiz, dirliğimiz, bayrağımız ve laiklik gibi kırmızı çizgileri olan, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan bir derneğiz. Türkiye’nin meseleleri konusunda çeşitli siyasileri buraya çağırıp, görüşlerini dinliyoruz" dedi.

Deniz Baykal da, "Yeni Ufuklar Derneği gibi etkin bir sivil toplum örgütünün çağrısıyla buradayım. Bu dernek, siyaset dışı çalışan kültür ve sanat ağırlıklı bir sivil toplum örgütü. Artık, ülkemizin içine girdiği bu ortamda, alışagelmiş siyasi anlayışların ötesindeki siyasi ortamda birbirimizi dinlemeye, kulak vermeye ihtiyacımız var. Türkiye’yi hepimizi derinden ilgilendiren önemli olaylar var. Birbirimize kulak vermeliyiz" diye konuştu.

"HÜKÜMET PKK´YA SİYASİ NİTELİK KAZANDIRDI"

Baykal, "Başbakan ayrıştırma sürecini ısrarla sürdürmüştür. Israrla, etnik kesimler, etnik bilinç inşaa edici, ayrıştırıcı, sistematik biçimde devam edince acı meyvelerini bugün vermiştir. İktidar, terör örgütünü önce kapalı kapılar ardında dolaylı sonra aleniyete doğru muhatap kabul alıp, ifşaa edilmiş, resmi hale gelmiştir. Bilgilendirme yok, yönlendirme var. Medya herşeyi yazamıyor. Onları baskıyla sürdürüyorlar. Biz şu anda psikolojik bir hareketa maruz bırakılmış bir milletiz. Ezan’da, bayrakta, Cumhuriyet’de bir olacağız. Bir ve beraber olacağız. Etnik ayrıştırma içinde olmayacağız. Türkiye nedeyse bir suç örgütü liderinden, uluslar arası kahraman çıkartıyor" dedi.



Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/ KAYSERİ (DHA)

Haberin Devamı