Gündem Birçok ilde DEAŞ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Birçok ilde DEAŞ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Paylaş
Birçok ilde DEAŞ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

İstanbul, Kocaeli, İzmir, Ankara, Bursa, Konya, Adıyaman, Manisa, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Şanlıurfa, Adana, Antalya, Van, Diyarbakır, Kilis, Malatya ve Çorum'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltı sayısı 500'e yaklaştı. Konya'da gözaltına alınan bir şüphelinin verdiği tepki dikkatleri çekti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, DEAŞ terör örgütü yanlısı olarak faaliyet gösteren ve haklarında eylem hazırlığında oldukları şeklinde bilgiler bulunan, aralarında İstanbul'da sorumlu düzeyde kişilerin de yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Esenler, Şişli, Bağcılar, Bahçelievler, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Güngören, Beyoğlu, Pendik ve Ümraniye ilçelerindeki 20 adreste ve Kocaeli'nde bir adrese operasyon düzenleyen ekipler, F.Z, Y.S, M.K, İ.K, Y.K, İ.A, M.Ç, Ö.Y, S.U, Y.A, F.T, A.U, V.K, H.E, R.C.K, A.T, B.S. ile yabancı uyruklu A.W olmak üzere 18 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada çok sayıda dijital malzemeyle örgütsel doküman ele geçirildi.

Ayrıca operasyonda yakalanan 10'u çocuk 14 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı işlemleri için bölge polis merkezlerine teslim edildi.


ANKARA'DA 60 KİŞİYE GÖZALTI


Sabaha karşı Ankara'nın Sincan, Çubuk, Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda çoğu yabancı uyruklu 60 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Operasyondan görüntüler


İZMİR'DE EYLEM YAPACAKLARDI!


izmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik kent merkezi ve Menemen ilçesinde belirlenen 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Gözaltına alınan 9 zanlının terör örgütü adına çatışma bölgelerinde faaliyette bulundukları, DEAŞ üyeleriyle irtibat halinde oldukları, zaman zaman çatışma bölgelerine gidip geldikleri ve kentte eylem hazırlığında oldukları ileri sürüldü.

Zanlıların sosyal medya aracılığıyla DEAŞ terör örgütünün propagandasını yaptıkları, kurdukları gruplarda örgüte eleman temini için çalıştıkları iddia edildi.

Şüphelilerden Suriye vatandaşı E.A’nın, göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle irtibat halinde olduğu, örgüt üyelerini sığınmacı görünümünde Avrupa ülkelerine kaçırmak için araştırma yaptığı öne sürüldü.


FETÖ KİTAPLARI ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evlerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların da bulunması dikkati çekti.


KONYA'DA 75 GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü DEAŞ’a yönelik yapılan soruşturma kapsamında 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Özel Harekat polisi eşliğinde bu sabah belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sürdürülen operasyonda ilk etapta 30 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri de yakalamak amacıyla operasyona devam edilirken bu kişilerin örgüte lojistik destek sağladığı ve Suriye gidip-gelerek örgütle temasa geçtikleri ileri sürüldü.


'YAKIŞIKLI ÇIKAR MIYIZ?'



Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Şüphelilerden birinin, kendisini görüntüleyen gazetecilere "Yakışıklı çıkar mıyız? Biraz yakışıklı çıkarız mıyız?" dedi. Soruşturma sürdürülüyor.

YİNE AYNI ÇIKIŞ: YAKIŞIKLI MIYIM?

16 Aralık 2016'da Konya'da 43 adrese yapılan baskında gözaltına alınan ve Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden biri kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çekin daha iyi çekin. Yakışıklıyım değil mi? Çekin, Allah da sizi çeker" demesi dikkatleri çekmişti.


Konya'da DEAŞ operasyonu: 33 gözaltı


BURSA'DA 46 GÖZALTI

Bursa’nın Osmangazi, Yıldırım, Gürsu ve Orhaneli ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

ESKİŞEHİR'DE FETİH EL ŞAM OPERASYONU

Eskişehir'de 9 eve operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü Fetih El Şam üyesi oldukları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman merkezli 5 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

ADIYAMAN, MANİSA, GAZİANTEP VE SAMSUN'DA DA OPERASYON!

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Suriye’deki çatışma bölgelerindeki teröristlerle irtibatlı oldukları, örgütsel toplantılar düzenleyerek propaganda yaptıkları ve terör örgütüne eleman kazandırmaya çalıştıkları öne sürülen şüphelilere yönelik Adıyaman, İstanbul, Manisa, Gaziantep ve Sazenledi.

Özel harekat ekiplerinin desteğiyle kent merkezinde 39, Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde 15, diğer 4 ilde de 30 olmak üzere 84 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları iddiasıyla 10 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

ELAZIĞ'DA 12 GÖZALTI

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince terör örgütü DEAŞ’a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 16 şüphelinin yakalanması için kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda yakalanan 12 kişi, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Diğer 4 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

ŞANLIURFA'DA 100 GÖZALTI

Şanlıurfa’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda 100 kişi gözaltına alındı. Kent merkezi ve ilçelerinde çok sayıda özel harekat polisinin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında pansiyon, iş yeri ve evlerin de bulunduğu 40 adreste yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve bilgisayara el konuldu, 100 kişi gözaltına alındı.

Örgütsel faaliyetlerde bulunulduğu belirlenen evler, zabıta ekiplerince mühürlendi.

ADANA'DA 25 GÖZALTI

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar ve Kiremithane mahallelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 polis, 53 adreste arama yaptı. Operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

ANTALYA'DA 10 GÖZALTI

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, DEAŞ üyesi ve Suriye’deki çatışma bölgeleriyle irtibatlı oldukları iddiasıyla Suriye uyruklu 10 kişi gözaltına alındı.

ÇORUM'DA 19 GÖZALTI

Çorum’da düzenlenen DEAŞ operasyonunda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

VAN'DA 8 GÖZALTI

Van’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA 4 GÖZALTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığıca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

MALATYA VE KİLİS'TE 6 KİŞİ YAKALANDI

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen 5 adrese operasyon düzenledi.

Özel harekat ekiplerinin destek verdiği operasyonda, terör örgütü DEAŞ üyesi oldukları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla 4 zanlı gözaltına alındı.

Yabancı uyruklu oldukları belirlenen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

AA