Gündem Biri tanklara direndi diğeri tutuklandı!

Biri tanklara direndi diğeri tutuklandı!

Paylaş
Biri tanklara direndi diğeri tutuklandı!

FETÖ'cü darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne koşan Harun Ekici, cuntacı askerlere direndi. Günler sonra ise, Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisi kardeşinin darbe girişimi soruşturmasında tutuklandığını öğrendi

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/ PDY) darbe girişimini duyar duymaz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne koşanlardan biri de Harun Ekici’ydi. Elektrik teknisyeni Ekici, geceyi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde darbecilere karşı mücadele ederek geçirdi. Ekici’nin gün ışıdığında aklına ilk gelen isim ise Kara Kuvvetleri Balıkesir Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisi kardeşi oldu. Harun Ekici’nin ismini vermek istemediği askeri öğrenci kardeşi, İstanbul Mahmutbey’deki 66’ncı Mekanize ve Piyade Tümen Komutanlığı’nda staj yapmak için bulunuyordu.

Ekici, darbe girişiminden birkaç gün sonra avukatları aracılığıyla, kardeşiyle birlikte Mahmutbey’deki kışladan çıkıp Topkule Kışlası’nı tutan çok sayıda askeri öğrencinin tutuklandığını öğrendi.

‘DARBE GİRİŞİMİNE KATILMAMIŞ’

İki kardeşin ablası Dilek Özer ise kardeşinin o geceye ilişkin verdiği bilgileri şöyle aktardı: “Terör tatbikatı denilerek dışarıya çıkarıldık. Komutanımızdan Allah razı olsun, ‘Bu emir komuta dışında gelişen bir olay. Bizimle alakası yok’ diyerek bizi tekrar alaya soktu. Silah sıkmadık, hiçbir şey yapmadık...”

‘ASKERE DE HALKA DA ATEŞ ETMEZ’


Darbe girişimine katıldığı iddiasıyla tutuklanan 19 yaşındaki kardeşinin vatan haini olmadığını ispat etmeye çalışan Ekici, “Kardeşimin öyle bir şeyi olamaz, onları hangi psikolojiyle kandırdılar bilmiyorum. Ama kardeşim askere ateş ediyorsa onu bana versinler ben de ona ateş ederim. Onun halka hiçbir şekilde ateş açmayacağına dair inancım tam” diye konuştu.

Habertürk

Haberin Devamı