Türkiye (Son Dakika) 'Birilerinin canı yanacak' dedi...

'Birilerinin canı yanacak' dedi...

Paylaş
'Birilerinin canı yanacak' dedi...

Edremit'te 10 gün önce sahildeki tekne ve jet-ski kiralayan yerleri 'kaza olabilir, birilerinin canı yanabilir' diye uyaran Belma Yılmaz, sürat teknesi çarpması sonucu hayatını kaybetti

Bankadan 13 yıl önce emekli olup Zeytinli Beldesi’ne yerleşen Belma Yılmaz, dün (pazar) saat 19.00 sıralarında, arkadaşları ve 11 yaşındaki torunu Berk Yavuz ile serinlemek için Ortakafe Plajı’nda denize girdi.

Bir süre sonra Yılmaz’a, Edremit’te deniz taşıtları imalatı, bakım ve onarımı yapan 34 yaşındaki Hakan Acar’ın kullandığı içinde 3 kişi bulunan ’Karınca’ isimli sürat teknesi çarptı. Başına darbe alan Yılmaz olay yerinde yaşamını yitirdi.

Görgü tanığı Makbule Pehlivanlı, arkadaşına çarpan teknenin olaydan sonra hızla kaçmak istediğini ileri sürüp, "Ancak, o sırada denizde bulunan Engin Başaran’ın kullandığı jet-ski, teknenin önünü kesip, kaçmasını engelledi. Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yılmaz’ı teknede bulunanlar ile birlikte sudan tekneye çıkartan Başaran, cep telefonu ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bilgi verdi. Tekneyi Akçay Sahil Hudut Kapısı’nın iskelesine çıkartmayı başardı" dedi.

Yılmaz’ın korkunç olayı yaşayan torunu Berk Yavuz ise yakınları tarafından İstanbul’a götürüldü.

KORTUĞU BAŞINA GELDİ

Haberin Devamı

Makbule Pehlivanlı, gözlerinin önünde ölen arkadaşı Belma Yılmaz’ın, olaydan 10 gün önce, plajda tekne ve jet-ski kiralayan işletmelere gidip, "Tekne kiraladığınız insanlar, kullanmayı bilmiyor. Plajda yüzen insanların üzerine doğru manevralar yapıyorlar. Bir gün birinin canını yakacaklar. Lütfen önce bu deniz taşıtlarının kullanımını öğretin, sonra da tekne kiralayın" diyerek uyardığını anlattı.

Kazaya neden olan sürat teknesinin gözaltına alınan kullanıcısı Hakan Acar, Sahil Güvenlik tarafından polise teslim edilirken olayla ilgili soruşturmanın sürdürdüğü bildirildi.

DHA