Gündem Bisikletine reklam aldı harçlığını çıkardı

Bisikletine reklam aldı harçlığını çıkardı

Paylaş
Bisikletine reklam aldı harçlığını çıkardı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Gıda Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Abdullah Aktarlı (25), bisikleti üzerine kurduğu panoya reklam alarak, kendisi ve birçok üniversite öğrencisine gelir sağladı

Manisa CBÜ öğrencileri, kentin caddelerinde belirli saatlerde bisikletle turlarken, bisikletleri üzerinde bulunan panodaki reklamlarla da tanıtım çalışması yürütüyor. Gıda Mühandisliği 4. sınıf öğrencisi Abdullan Aktarlı’nın ortaya koyduğu ve "Puzzle Bike" adını verdiği proje, öğrenciler için gelir sağlıyor. Aktarlı, yaptığı açıklamasında, öğrencilik döneminde ailesine yük olmamak, ihtiyaçlarını karşılamak adına bu projeyi geliştirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bisikletle dolaşmayı sevdiğini ve severek yaptığı bir faaliyetten nasıl gelir sağlayabileceğini düşündüğünü ifade eden Aktarlı, bisikletinin arkasına bir reklam panosu oluşturduğunu ve bazı firmaları dolaşarak panoya ilan aldığını söyledi. Reklamını aldığı ürünün hedef kitlesine göre belli saat aralıklarında belirlenen caddelerde turladığını ve tanıtımını yaptığını bildiren Aktarlı, "Yaklaşık 2 ay önce başladığım bu çalışmada olumlu geri dönüşler aldık.

Bunun üzerine talep de artınca, projeye bir çok arkadaşımı dahil ettim. Bisikleti belli saatler arasında, dersi olmayan ya da daha uygun durumdaki öğrenciler kullanıyor. Belirli aralıklarla, Manisa’nın cadde ve sokaklarını dolaşıyoruz" dedi. "Puzzle Bike" projesinin kendisiyle birlikte şu an için 10 öğrenciye gelir sağladığını bildiren Aktarlı, uygulamayı kentte daha yaygın hale getirmeyi hedeflediğini, öğrencilere gelir sağlaması açısından diğer illerde de hayata geçirmeyi plandadığını kaydetti. Aktarlı, projeyi rektörlüğe de sunduklarını ve destek gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

HEM SPOR HEM İŞ

Puzzle Bike projesiyle gelir sağlayan üniversite öğrencilerinden Olcayto Metin Korcan (20) ise spor yaparken gelir elde ettiklerini bildirdi. Eğlenceli bir iş yaptıklarını belirten Korcan "Arkadaşımın teklifi cazip geldi. İşin içine girince keyif almaya, bunun yanında da gelir elde etmeye başladım. Üniversite öğrencileri için çok cazip bir uygulama" diye konuştu.