Bilim - Teknoloji Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto aslında 2011 yılında öldü mü?
Paylaş
Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto aslında 2011 yılında öldü mü?

Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu hala gizemini korumaya devam ediyor. Yeni bir iddiaya göre ise Nakamoto, 2011 yılında öldü.

Yayınlana yeni bir makaleye göre, 2011 yılında hayatını kaybeden Len Sassaman, Satoshi Nakamoto olarak bilinen Bitcoin'in anonim yaratıcısının kendisi.

Haberin Devamı

Kriptografi uzmanı Sassaman’ın Bitcoin’in temelini oluşturan açık anahtarlı kriptografide uzman olduğunu ve hem internet hem de Bitcoin’in temeli olan TCP/IP protokolünü geliştiren İnternet Mühendisliği Görev Gücü'nün bir parçası olduğunu belirten teori, Satoshi'nin son iletişimini Sassaman'ın 3 Temmuz 2011'deki ölümünden sadece iki ay önce gerçekleştirdiğini hatırlatıyor.

Sassaman, PGP (Pretty Good Privacy) şifrelemesinin geliştirilmesine yardımcı olmak için Network Associates'e katıldığında Hal Finney ile tanıştı. Finney ise Satoshi'den Bitcoin alan ilk kişiydi.

Satoshi ile Sassaman arasındaki bir başka kesişim noktası ise Avrupa oldu. Sassaman’ın Bitcoin’in geliştirildiği sırada Belçika’da yaşadığını belirten teori, benzer şekilde Satoshi’nin de Bitcoin üzerinde çalışırken Avrupa’da olduğunun bilindiğini belirtiyor ve “Garip bir şekilde Sassaman, bir Amerikalı olmasına rağmen Satoshi ile aynı İngiliz İngilizcesini kullandı” diyor.

Haberin Devamı