Siyaset 'Biz Esad'ın elinden kan akarken kucaklaşanlardan olmadık'
Paylaş
'Biz Esad'ın elinden kan akarken kucaklaşanlardan olmadık'

Bozdağ, "Dün elini siz sıktınız deyip bugün milletvekillerini Esad ile fotoğraf çektirmeye gönderiyorsun. Buradan bir kez daha söylüyorum; Ey Kılıçdaroğlu, biz Esad'ın elinden kan akarken onunla kucaklaşanlardan olmadık"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ’Balkan Gençlik Forumu’nda konuştu. Bozdağ, "Esad zalim değildi o zaman. Halkını öldürmüyordu. Havadan, karadan, denizden ölüm yağdırmıyordu. Ama ne zaman ki halkına silahları doğrulttu. Onlara dünyayı yaşanmaz bir yer haline getirdi, ölüm kusmaya başladı, ’dün biz senin elini tutmuştuk, dün sen Türkiye’ye gelmiştin, dün seninle biz bakanlar kurulu toplantılarını ortak yaptık’ deyip onun zulmüne göz yumamazdık. Yummamız da mümkün değildi. Elinden kan akan biri haline geldikten sonra onun elini tutmaya o kanları elimize bulaştırmaya devam edemezdik. Onun içinde tavrımızı ortaya koyduk" dedi.

"BİZİM ANLAYIŞIMIZ BAMBAŞKA BİR ANLAYIŞ"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını da eleştiren Bekir Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, dün ’şöyle şöyle oldu’ diyor. Doğru elini sıktık, Türkiye’ye davet ettik. Ama bugün yaptıkları dün yoktu. Şimdi ölümler yağdırılıyor, 100 bin civarında kendi insanını öldürdü" diye konuştu.

Bozdağ, "Dün elini siz sıktınız deyip bugün milletvekillerini Esad ile fotoğraf çektirmeye gönderiyorsun. Onunla kucaklaşmaya gönderiyorsun. Buradan bir kez daha söylüyorum; Ey Kılıçdaroğlu, biz Esad’ın elinden kan akarken onunla kucaklaşanlardan olmadık.

Biz Esad’ın elinden yüz binlerce Suriyeli kendi kardeşinin kanı akarken onunla yan yana fotoğraf çekilsin diye milletvekillerimizi göndermedik. Biz dünya kamuoyuna Esad’ın zulmünü gizlemek için onu meşrulaştırmak için Brüksel’in kapılarına gidip Esad’ı aklayacak açıklamalar içine hiç ama hiç girmedik. Bundan sonra da girmeyiz. Bizim anlayışımız bambaşka bir anlayış" şeklinde konuştu.

DHA

Haberin Devamı