Gündem 'Bizden önce tutanlar mevlit mi okutmuş?'

'Bizden önce tutanlar mevlit mi okutmuş?'

Paylaş
'Bizden önce tutanlar mevlit mi okutmuş?'

Savarona yatına yapılan fuhuş baskının ardından insan ticaretiyle suçlanan Kazak milyarder Tevfik Arif'in ifadesi hayret uyandırdı

Savarona yatına yapılan fuhuş baskının ardından insan ticaretiyle suçlanan Kazak milyarder Tevfik Arif, tutukluluğunun kaldırılması için mahkemeye gönderdiği itiraz dilekçesinde isyanını dile getirdi. Halen Antalya L Tipi Cezaevi’nde bulunan Arif, B-9 koğuşundan Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği dilekçede, kendisine yönelik suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

'TATİL KEYFİ YAPIYORUZ, NERESİ SUÇ BUNUN?'

HABERTÜRK'ün haberine göre, uluslararası bir işadamı olduğunu belirten ve iş toplantılarının suç örgütü gibi gösterilmesinin kendisi ve işadamı arkadaşlarına hakaret olduğunu ileri süren Arif, şu ifadelere yer verdi: “Tatilde 10-20 yıllık arkadaşlarımı Türkiye’ye davet ediyorum, birlikte denize giriyoruz. Tekneyle gezmek benim ve dostlarım için hobidir. Savarona yatı için kiralama bedeli olarak gecelik 50 bin dolar ödenmektedir. Bizden önce kiralayan çok kişi var. Onlar gecede 50 bin dolar verip mevlit mi okutmuşlar, sorarım. Teknede şarkıcıları dinliyor, Türk müziklerini dinliyor, Türkiye’nin örfü olan dansözler geliyor, davul zurna çalıyor, doğduğum yerlere ait müzikleri dinliyor, Rus ve Kazak yemekleri yiyor, dostlarımla tatil keyfi yapıyoruz. Allah aşkına neresi suç bunun?”

İnsan ticareti suçlamalarına hayret ettiğini vurgulayan Arif, dilekçesinde ayrıca şunları anlattı:

'BU BAYANLAR ZORLA GETİRİLMEDİ'

“Bu bayanlar, trenle, kamyonla ya da atla gelmediler. Havalimanından güle oynaya gelmişlerdir. Zorla getirilmediler, kandırılmadılar. Bunlar çaresiz insanlar değil. Hepsi üniversite ve master öğrenimli, paraları da olan onurlu Rus insanlardır. Hepimizden daha bilgililerdir. Nereye başvuracaklarını, nasıl yardım isteyeceklerini iyi bilirler. Teknemiz kıyıya yakındı. Zorlama olsa, bağırarak bile dikkat çekebilirlerdi. Zaten Savarona olduğu için kıyıdaki herkes bakıyordu. Dolayısıyla ortada insan ticareti diye bir eylem yoktur. Bütün Ruslar’ın ‘Nataşa’ sanılması yanlıştır.”

'BENİM İÇİN HERŞEY SEKS DEĞİL'



Savarona’da bugüne kadar aralarında ünlü Rus yazar Edvarol Medivedki ve Kazakların İbrahim Tatlıses’i olarak nitelendirilen Genedy Balaev gibi pek çok insanı ağırladığını anlatan Arif, “Benim için her şeyin seks olmadığını anlatmaya çalışıyorum size. İnsanlar odasına çekilir, o özeldir. O zaman bütün teknelere, Antalya’daki bütün otellere birer polis koyun, bütün şehri tutuklamak zorunda kalırsınız. Tutanaklarda da görüldüğü gibi yatta yaşı küçük kız yoktu.

Öğrendiğime göre bir tarihte yurtdışından animatör ve dansçı olarak gelen iki bayan, yaşları 18’den küçük olduğu için otelden geri çevrilip aynı gün uçakla ülkelerine geri gönderilmişler. Benimle alakası olmayan, tanımadığım bu bayanlardan dolayı neden cezalandırılıyorum, anlamıyorum” dedi. Tahliye talebi reddedilen Tevfik Arif’in de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu toplam 10 sanıklı davaya 20 Aralık’ta başlanacak.

HABERTÜRK

2