Gündem BMW gösterge paneli ikaz lambaları ve anlamları...

BMW gösterge paneli ikaz lambaları ve anlamları...

Paylaş
BMW gösterge paneli ikaz lambaları ve anlamları...

Araç sahipleri, özellikle de yeni otomobil kullanmaya başlayanlar, zaman zaman ikaz lambalarının yanıp söndüğünü görünce ne yapacaklarını bilemez hale geliyor. İkaz lambalarının hayati öneme sahip olduğu düşünülürse anlamlarının da bilinmesi gerekiyor. İşte BMW gösterge paneli ikaz lambaları ve anlamları...

BMW marka otomobillerin son yıllarda yüksek teknolojiye geçmesiyle birlikte gösterge ikaz lambaları da bir hayli çoğaldı. Araç içindeki göstergeler hakkında fikri olmayanlar herhangi bir uyarı sisteminde ne yapacaklarını bazen bilemiyorlar. İşte BMW gösterge paneli ikaz lambaları ve anlamları...

Haberin Devamı

Alternatör arızası. Akü boş. Gereksiz elektrik yükünü kapatın. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin

Emniyet kemerini takın.

Fren ve sürüş kontrol sistemleri hatası. Orta hızda seyredin ve sert frenlemeden kaçının. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Motor soğutma sıvısı seviyesi çok düşük. Motora hasar verme riski taşıyor. İlk fırsatta sıvıyı yenileyin (bkz. Kullanım Kılavuzu). Dikkat: Motor hararet yapabilir.

Hava yastığı uyarısı. Koltuğu mümkünse kullanmayın. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Akü seviyesi çok düşük!

Fren ve sürüş kontrol sistemleri hatası. Orta hızda seyredin ve sert frenlemeden kaçının.En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Haberin Devamı

Motor yağ basıncı çok düşük. Motora hasar verebilir. Kontağı kapatın. Sürüşe devam edemezsiniz. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisiyle temasa geçin.

Fren ve sürüş kontrol sistemleri hatası. Orta hızda seyredin ve sert frenlemeden kaçının.En yakın Yetkili Servise sorunu kontrol ettirin.

Direksiyon mekanizmasının davranışı değişti. Direksiyon açısından kaynaklı olabilir. Sürüşe devam edebilirsiniz. Dikkatli kullanın.

Yanmayan ampül arızası. En yakın Yetkili Servise sorunu kontrol ettirin.

Daha fazla motor yükü katalizöre zarar verebilir. Düşük hızda seyre devam edin. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Sürüşe devam etmeniz motora hasar verebilir. Aracı durdurun ve kontağı kapatın. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisiyle temasa geçin.

Isıtma bujisi arızalı. En yakın Yetkili Servis ile temasa geçin.

Lastik patlak. Dikkatle durun. Kullanım Kılavuzundaki lastik değiştirme talimatlarını uygulayın. Runflat lastikler, belirli bir mesafe boyunca maksimum 80km/s hızla yola devam etmenizi sağlar. En yakın Yetkili Servis ile temasa geçin.

Lastik durumu göstergesi çalışmıyor. En yakın Yetkili Servis ile temasa geçin.

Park sensörü devre dışı. En yakın Yetkili Servis ile temasa geçin.

Şanzıman arızası. Acil durum programı devrede. Şanzıman geri vitese geçmeyebilir. Düşük ivmelenme. Dikkatli sürün. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Haberin Devamı

Şanzıman arızası. Acil durum programı devrede. P, R, N, D vitesleri (ileri viteslerden sadece 3. ve 5. vites) çalışır. Frensiz vites geçişi yapılıbilir. Şanzıman geri vitese geçmeyebilir. Düşük ivmelenme uyarısı. Dikkatli sürün. En yakın Borusan Otomotiv Yetkili Servisinde sorunu kontrol ettirin.

Silecek sıvısı bitmek üzere. İlk fırsatta silecek sıvısı deposunu doldurun.

Elektrikli direksiyon kilidinde arıza var. Eğer kontağı kapatırsanız ELV tekrar serbest kalmayacak. Motorunuz çalışıyorsa durdurmayın. Otomobili tekrar çalıştıramayabilirsiniz.

Elektrikli Direksiyon Kilidi (ELV) Bloke! Direksiyonu çevirin.