Yaşam Bob Marley biyografisi geliyor

Bob Marley biyografisi geliyor

Paylaş
Bob Marley biyografisi geliyor

Bob Marley’nin oğlu Ziggy Marley ve Paramount, reggae efsanesinin hayatını ele alacak bir film hazırlığında

Bob Marley, tüm dünyaya umut veren şarkı sözleri ve müziğiyle 70’lere damga vururken reggae müziğin de zirveye çıkmasını sağladı.

Haberin Devamı

36 yaşındayken 1981 yılında kanserden dolayı hayatını kaybeden efsane müzisyen, arkasında onlarca muhteşem şarkı ve 4 çocuk bıraktı: Ziggy, Sharon, Cedella ve Stephen Marley. İşte daha sonra Ziggy Marley and the Melody Makers isimli müzik grubunu kuran Ziggy, şimdi de babasını bir filmle onurlandırma hazırlığında.

Filmloverss'ın Deadline’dan aktardığı habere göre Ziggy Marley ve Paramount, şu sıralarda bir Bob Marley biyografisi geliştiriyor. Henüz bir senaristi ya da yönetmeni olmayan filmin belgesel türünde mi yoksa kurmaca mı olacağı da henüz net değil. Projenin Bob Marley’nin hayatının hangi bölüme odaklanacağı da kesinleşmeyen bir diğer ayrıntı.

1968 yılında doğan Ziggy Marley de tıpkı babası gibi oldukça başarılı bir müzisyen. 10 yaşında babasıyla bir kayıt stüdyosuna girdikten sonra hayatının akışı değişen Ziggy, 15. albümü olan Rebellion Rises’ı geçen ay çıkarmıştı. Geçtiğimiz yıl reggae albümü dalında Grammy kazanarak bu başarıyı yedinci kez gerçekleştiren Ziggy, geçmişte Bob Marley Legend Remixed ve Marley Africa Roadtrip gibi belgesellerin yürütücü yapımcılığını da üstlenmişti.

Haberin Devamı