Beden Sağlığı Boğaziçi Köprüsü bu gece mavi

Boğaziçi Köprüsü bu gece mavi

Paylaş
Boğaziçi Köprüsü bu gece mavi

Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Köprüsü mavi renkte aydınlatılacak

1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 kasımda düzenlenen Dünya Diyabet Günü'ne dünyanın 125 ülkesinden, Uluslararası Diyabet Federasyonu üyesi 150'yi aşkın kuruluş katılıyor. Başta ABD’de olmak üzere dünyadaki pek çok önemli yapının mavi renkte ışıklandırılmasının uluslararası bir gelenek haline geldiği Dünya Diyabet Günü’nde, diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Haberin Devamı

Türk Diyabet Cemiyeti ve Medikal teknoloji firması Becton Dickinson da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, Boğaziçi Köprüsü’nün mavi renkte aydınlatılmasını sağladı.

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Hasan İlkova, Boğaziçi Köprüsü’nün maviyle ışıklandırılmasıyla, diyabet hastalarının giderek artan sorunlarına ve sağlık politikalarına dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutuyor. Türkiye’de yaklaşık 7 milyon diyabet hastası bulunuyor ve bunların yarısı diyabetli olduğunu bilmiyor. Türk Diyabet Cemiyeti olarak, Boğaziçi Köprüsü ışıklandırması gibi etkinliklerin ülke kamuoyunun dikkatini çekerek bu konudaki farkındalığı arttırmaya ve diyabetle ilgili sorunların çözümüne yardımcı olacağı inancındayız.”

Haberin Devamı