Türkiye (Son Dakika) Boğaziçi Üniversitesi'nde dehşet!

Boğaziçi Üniversitesi'nde dehşet!

Paylaş
Boğaziçi Üniversitesi'nde dehşet!

Boğaziçi Üniversitesi'nin kız yurduna giren bir kişi, elindeki jiletle bir öğrenciye öldürme tehdidiyle tecavüz etmeye kalkıştı

Birgün’den Zeynep Yüncüler’in haberine göre, bugün saat 06:00’da Boğaziçi Üniversitesi’nin güney kampüsüne giren kimliği belirlenemeyen bir şahıs, 1’nci Kız Yurdu’nun yangın merdivenlerine tırmanarak içeri girdi.

Burada 5’inci kattaki bir odaya çıkan saldırgan, jiletle tehdit ettiği bir öğrenciye tecavüz etmeye çalıştı. Kollarından yaralanan öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

YAKALANAMADI

Öğrencinin arkadaşı R.Y. olup biteni şöyle anlattı: “Bugün sabah altıda güney yurtta tek kalan bir kadın arkadaşımızın odasına kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir erkek elinde jiletle girip öldürme tehditiyle tecavüz etmeye kalkışmış. Yan odasındaki arkadaşının fark etmesiyle kaçmış, güvenlik de yakalayamamış.”

R.Y., bu olayın ilk olmadığını, ancak okulun prestijini zedelememe adına üniversite yönetiminin bu olayları‘kendi içinde çözmeye çalıştığını’ ifade etti.


BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi olayın duyulmasının ardından bir açıklama yaptı. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

"08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.

Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır."

Haberin Devamı


Boğaziçi Üniversitesi yurdundaki jiletli saldırıya protesto


Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, sabah saatlerinde kampüs içinde bulunun yurtta kalan bir kıza yönelik jiletli saldırıyı protesto etti.

Üniversitenin Kuzey Kampüsü’nde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup saat 16.00 sıralarında Güney Kampüsü’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe bazı erkek öğrencilerin de katılarak destek verdiği görüldü. Grup, yürüyüş boyunca alkışlarla saldırıyı protesto ederken, ’Kadın, yaşam, özgürlük’, ’Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ’Kadınlar sokağa hesap sormaya’ şeklinde sloganlar attı. Güney Kampüsü’ne gelen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına üniversitenin Batı Dilleri Edebiyatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi Tilbe Akın yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bir güne daha tecavüz ve şiddetle uyandık. Cinsel sapkınlıkla yoğrulmuş ve artık çürümüş ataerkil düzen bugün hiç olmadığı kadar yakınımızdaydı. Sabah 06.00 sıralarında kimliği tespit edilemeyen bir erkek, yangın merdiveni kapısının bozuk olmasından istifade ederek Güney Kampüs’te bulunan kadın yurduna girdi ve odasında tek başına yakaladığı bir kadına tecavüz etmeye çalıştı. Arkadaşımızın ses çıkararak karşı koyması, tecavüzcü tarafından jiletle tüm kol bölgesinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda, evlerde yaşanan şiddet ve tacizler aynı bütünün parçaları. Ne bütün sokaklara turnikeler koydurtmak ve kimlik kontrolü yapmak mümkün ne de tecavüzün sebebi tecavüzcünün sapkın karakterleriyle sınırlı. Bizler, Boğaziçi Ünversitesi’nden kadınlar olarak bu kısıtlamaları kabul etmiyoruz. Kadının korumaya muhtaç olduğuna dair algıyı gerek fikirsel gerek eylemsel mücadelesiyle yıkmayı amaçlayan kadın dayanışması ile kurtuluşumuzu ve öz savunma mekanizmalarımızı inşa etmeye çağırıyoruz."

Grup basın açıklamasının ardından kısa bir süre daha slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı