Gündem Bolu belediyesi, askeri birliklerin yollarını barikatla kapattı

Bolu belediyesi, askeri birliklerin yollarını barikatla kapattı

Paylaş
Bolu belediyesi, askeri birliklerin yollarını barikatla kapattı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediyeye ait iş makineleriyle Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı'nın çevresindeki tüm yolları kapattı

FETÖ/PDY tarafından yapılan darbe girişimi sırasında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediyeye ait onlarca iş makinesiyle D-100 Karayolu’nun Ankara ve İstanbul istikametlerinin İl Jandarma Komutanlığı ve Bolu 2’nci Komando Tugayı’nın bulunduğu çevreye çıkan tüm yolları kapattı.

Haberin Devamı

Yoldan geçmek isteyen vatandaşlar farklı güzergahlara yönlendirildi. Başkan Yılmaz, tedbirli olmak amacıyla böyle bir karar alındığını belirterek şöyle dedi:

"Şu an sorumlu ve seçilmiş belediye başkanı olarak tedbirli olmak durumundayız. Ben kendi tugayımızın ve kendi jandarmamızın böyle bir yanlış yapacağını bilemem. Ama nasıl olsa bir şey olmaz diye de davranamam. Eğer bu konuda bedel ödenmesi gerekiyorsa bu bedeli ödeyeceğimizi herkese göstermek durumundayız.

Ve ola ki bir yanlışlık olur, teşebbüs eden olabilir bu gruplar içerisinde. Gerçi komando tugayımız bizim için Bolu Komando Tugayı, bizim tugayımız. Yani içimizden birisi. Ama bazen ailemizde bile birilerinin yanlış yola sapabildiğini gördüğümüz gibi oralarda da yanlışlık yapmak isteyen insanlar olabilir diye tedbir alma konusunda hareket etme durumundaydık. Bu anlamda da hem emniyetimizle hem de valiliğimizle görüşmelerimizi yaptık ve gereğini de yerine getirdik."

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/DHA