Türkiye (Son Dakika) Bomba şüphesi kaçak içki imalatını ortaya çıkardı!

Bomba şüphesi kaçak içki imalatını ortaya çıkardı!

Paylaş
Bomba şüphesi kaçak içki imalatını ortaya çıkardı!

Adana'da polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin bagajında bulunan ve patlayıcı yapımında kullanılabileceğinden şüphe edilen 100 litre sıvının, içki imalatında kullanılan etanol olduğu anlaşıldı. Otomobildeki 2 kişi kaçak içki imalatı suçlaması ile gözaltına alındı

Çakmak Caddesi’nde sivil ekiplerin ’dur’ uyarısına uymayan otomobil, cadde çıkışında motosikletli timlerin yolunu kesmesi üzerine durdu.

Haberin Devamı

Araçtan indirilerek, cep telefonlarına el konulan 2 kişi gözaltına alındı. Güven Timleri, içi, camları ve kaportası toz içindeki otomobilin bagajında, patlayıcı yapımında kullanılan nitrik asit olduğundan şüphelenilen 50’şer kiloluk iki bidon içerisinde menşei belirlenemeyen sıvı bulundu.

Polise ilk ifadelerinde, aracı bir arkadaşlarının emanet olarak kendilerine verdiğini ileri süren şüpheliler, "Adana’ya getirmemizi söyledi. İçinde ne olduğunu bilmiyoruz" deyince kuşkular daha da arttı.

Sıvılardan numune alan kriminal uzmanların yaptığı incelemede, bidonlardaki menşei belirsiz sıvının içki imalatında kullanılan etanol olduğu belirlendi.

Otomobilde bulunanlar kaçak içki imalatı yaptıkları iddiası ile ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bagajda ele geçirilen etanol de imha edilecek.

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI / DHA