Gündem Boya sandığı için davul zurnalı tören

Boya sandığı için davul zurnalı tören

Paylaş
Boya sandığı için davul zurnalı tören

Manisa Soma'da ayakkabı boyacılığı yapan Ata Sazan'a (39) Kaymakam Ahmet Altıntaş tarafından satın alınan boya sandığı, çevredeki esnafın düzenlediği törenle kurdelesi kesilerek hizmete vermeye başladı

Geçimini Soma’da ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan evli, dört çocuk babası Ata Sazan, bir süre önce Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile görüşüp, kendisine yeni bir boya sandığı alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Kaymakam Altıntaş, yıllardır ilçede boyacılık yapan ve başka bir geliri de olmayan Sazan’ı kırmayıp, istediği boya sandığını aldı. İçinde boyaları, süngeri, fırçaları da bulunan yeni boya sandığına kavuşan Sazan, büyük sevinç yaşadı.

DAVULLU, ZURNALI

Sazan’ın yıllardır önünde ayakkabı boyadığı Atatürk Caddesi, Türkeri Pasajı esnafı da bir sürpriz yapıp, boya sandığı için davullu, zurnalı açılış düzenledi. Açılışa çelenk gönderen esnaf, açılış kurdelası da kesti.

Kendisine boya sandığı alan Kaymakam Altıntaş’a teşekkür eden Sazan, "Daha önce eski bir boya sandığım vardı. Boyalarımı koyacak bir yeri bile yoktu. Sandığım eski olduğu için müşteriler de gelmiyordu. Yeni sandıkla birlikte işlerim de açıldı. Davullu-zurnalı açılış için esnaf arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdılar" dedi.

Haberin Devamı

DHA