Dünya Bu adayı kediler yönetiyor

Bu adayı kediler yönetiyor

Paylaş
Bu adayı kediler yönetiyor

Japonya'nın batısındaki Aoshima Adası, kediseverlerin yeni uğrak yeri oldu

Ülkenin en büyük dört adasından biri olan Şikoku’ya sadece 13 kilometre uzaklıkta bulunan Aoshima’da 100’den fazla kedi ile 15 insan yaşıyor. Sadece 44 bin metrekare büyüklüğündeki Aoshima, Eylül ayında bir turist grubunun adayı ziyareti sırasında çektiği fotoğrafları internette yayınlamasının ardından tüm dünyanın ilgisini çekti.

Haberin Devamı

Aoshima’nın bağlı olduğu Ozu kenti yetkilileri, adanın sevimli sahiplerinin fotoğraflarını internette gören turistlerin sürekli kendilerini arayarak bilgi aldığını açıkladı. Kediseverleri adaya taşıyan kaptan Nobuyuki Ninomiya da adayı ziyaret eden turist sayısının hızla arttığını söyledi. Nüfusu 1960’da 655 kişi en yüksek seviyesine ulaşan Aoshima Adası, daha sonra sakinlerinin iş bulmak için büyük kentlere göç etmesi ile giderek ıssızlaşmıştı.

Ada sakinlerinin terk ettiği evlere yerleşen kedilerin nüfusu ise hızla artmıştı. Hala adada yaşayan 15 kişiden dördü, geçimlerini balıkçılıkla kazanıyor. Diğerleri ise emeklilerden oluşuyor. Turistler, konaklayacak bir pansiyon ya da dinlenme tesisinin bulunmadığı adaya sadece kedileri beslemek ve seyretmek için geliyor. Japonya’da kedilerin çoğunlukta olduğu başka adalar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Bunların en tanınanlarından Taşirojima’yı 86 kişi ile 100’den fazla kedi paylaşıyor. Kediler, "Kedi Cenneti" olarak bilinen Taşirojima’ya yıllar önce ipek böceği tesislerinden fareleri uzak tutmak için getirilmiş. Yöre halkının büyük bir kısmının, sanayileşmenin ardından adayı terk etmesi üzerine insanlar azınlığa düşerken kediler üstünlüğü ele geçirmiş.

AA