Eğitim - Kariyer Bu okul 1000 kilo zayıflayacak

Bu okul 1000 kilo zayıflayacak

Paylaş
Bu okul 1000 kilo zayıflayacak

Öğrencilerinin sağlıklı beslenmediklerini gözlemleyen Muğla’da Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi’nin yönetici ve öğretmenleri, ilginç bir proje başlattı

‘Öztaş 1000 kilo veriyor’ isimli projede, eğitim ve öğretmenler, öğrenciler, personel ve gönüllü velilerden oluşan 450 kişi, 2018-2019 eğitim - öğretim yılı sonuna kadar 1000 kilo verecek. Bu süreçte ayrıca çeşitli aktivitelerle sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırılacak.

Haberin Devamı

Projenin koordinatörlüğünü üstlenen İngilizce öğretmeni İsmail Onur, proje fikrinin; eşinin yabancı bir internet sitesinde İspanya’nın 40 bin nüfuslu Naron kasabasında belediyenin başlattığı 2020 yılına kadar 100 bin kilo verme kampanyasıyla ilgili haberi okumasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Öğrencilerin okula kahvaltı yapmadan geldiklerini, sağlıksız gıdalar tükettiklerini ve fazla fiziksel aktivite yapmadıklarını belirten Onur Öğretmen, “Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak ve aktivitilerle obeziteye karşı bilinçlendirmek için bu projeyi okulumuza uyarlamaya karar verdik” dedi.

Öğrencilerin projeye tepkilerinin genellikle olumlu olduğunu belirten Onur Öğretmen, “Özellikle yoga, bisiklet ve trekking turlarını duyunca daha fazla motive oldular. Projeyi toplantıda velilerimize de anlattık. Gönüllü veliler çıktı. 50 veliyi de proje dahil ettik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu süreçte ayrıca çeşitli aktivitelerle sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılacak. 1 Kasım ölçümlerine göre; projeye katılanların toplam ağırlığı 25 bin 529 kilo. Projenin duyuruları @oztas1000kiloveriyor adıyla açılan Instagram hesabından yapılıyor.