Türkiye (Son Dakika) Bu ölüme tanık aranıyor

Bu ölüme tanık aranıyor

Paylaş
Bu ölüme tanık aranıyor

İETT otobüsünün tekerleğine takılarak aracın altında kalan ve 150 metre sürüklenen kadın, kaldırıldığı hastanede can vermişti...

Kadıköy'de 4 ay önce kullandığı otobüs ile 79 yaşındaki Mükerrem Öz'ün ezilerek ölümüne yol açan İETT şoförü İbrahim A. hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçlamasıyla dava açıldı. MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerden bilirkişi heyeti, Mükerrem Öz'ün 150 metre sürüklendiğine karar verdi. Öz'ün kızı Özlem Atmaca, görgü tanığı aradığını belirterek, "İnsanlık adına kazayı gören bir kişi bile olsa bize ulaşsın. Anneme olan vefa borcumdan bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.

Kozyatağı'nda oturan 79 yaşındaki Mükerrem Öz, 10 Ocak günü gezmek için gittiği Kadıköy'den evine dönmek istedi. Öz, saat 16.45 sularında kırmızı ışıkta beklerken, şoför İbrahim A. idaresindeki İETT otobüsünün tekerleğine takılarak aracın altında kaldı.

YARIM SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ

Şoför İbrahim A., Rıhtım Caddesi'ndeki otobüs durağına yanaştığı sırada vatandaşların çığlıkları üzerine aracını durdurdu. Giysileri otobüsün tekerleğine takılan Mükerrem Öz'ün kurtarılması için hemen olay yerine itfaiye ekibi çağırıldı. Yaklaşık yarım saat boyunca otobüsün altında ecel teri döken yaşlı kadın, ekiplerin otobüsü hidrolikle kaldırması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı.

İŞTE CAN PAZARININ GÖRÜNTÜLERİ:

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6571","6571","201201","6571-2.jpg");



Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mükerrem Öz, aynı gece hayatını kaybetti. Polisteki ifadesinde, kadını, boyunun otobüsün ön cam görüş açısının altında olması nedeniyle görmediğini söyleyen İbrahim A., tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu.

TAKSİRLE ÖLÜME NEDEN OLMA

Kaza sonrası MOBESE kameralarını inceleyen bilirkişi heyeti raporlarında, Öz'ün yaklaşık 150 metre boyunca otobüsün altında sürüklendiği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adil Özer, şoför İbrahim A. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelinin TCK 85/1, 53 uyarınca cezalandırılması istendi. Savcı iddianamesinde, Öz'ün bilirkişi raporu doğrultusunda yaklaşık 150 metre sürüklendiğini, yaşlı kadının da kusurlu olmasına karşın ölümlü kazada asıl kusurun kimde olduğunun tespiti için yargılama yapılmasını talep etti. İddianame, Kadıköy 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

"İNSANLIK ADINA BİZE ULAŞSIN"

Mükerrem Öz'ün kızı Özlem Atmaca, "Kazanın ardından birçok insan annemin otobüsten indiğini söylemiş. Annemin o otobüsle hiçbir ilgisi yok. Kamera kayıtlarında da en son trafik ışıklarında beklerken görülüyor. O gün Kadıköy'de ne yaptığını bilmiyoruz. En son 1 gün önce konuşmuştuk. Kazaya dair hiçbir görgü tanığı yok. Dava sürecinde bize yardımcı olabilecek bir tanık arıyoruz. Ne olur, insanlık adına kazayı gören bir kişi bile olsa bize ulaşsın. Anneme olan vefa borcumdan bu işin peşini bırakmayacağım. O yalnız değildi" dedi.

"POLİSİN GÖRGÜ TANIĞI BULMASI LAZIMDI"

Avukat Tuğba Horasanlı ise, "Polisin kaza sonrası görgü tanığı bulması lazımdı. Ancak bulmamış. Yargılama safhasında tanık kısmı da bizim için önemli olduğundan görgü tanığına ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı