Yemeklerin sadece sağlıklı olması elbette yeterli değil. Yemek aynı zamanda en zevk alarak yaptığımız şeylerden biri ve lezzetli yemekler bizi mutlu kılıyor. Ancak mutfakta yaptığımız bazı hatalar, tatların ve yemek zevkimizin bozulmasına sebep oluyor. İşte o hatalar... Kızartmalarda zeytinyağı kullanmanız yemeğinizi sağlıklı bir hale getirmez. Kızartmada kullanılan zeytinyağı yanar ve tüm besin değerlerini kaybeder. Aynı zamanda kızartmada kullanılan yiyeceklerin de tadını bozar. Eti pişirirken tuzunu önceden koyarsanız etiniz pişerken bütün suyunu salar ve sonrasında da kurur. Kuru ve sert bir et elde etmiş olursunuz. Kekinizin iyi kabarmasını istiyorsanız içine ekleyeceğiniz yumurtaları çok aşırıya kaçmadan çırpmalısınız yoksa kekiniz sönük kalır. Salata sosunu salatayı hazırladıktan hemen sonra değil salatayı sofraya getirirken ekleyin. Önceden koyduğunuz sos salatanın içindeki malzemelerin pörsümesine sebep olacaktır. Yemeğinize hem soğan hem de sarımsak ekleyecekseniz önce soğanları kavurun, sarımsakları sonra ekleyin. Böyle yapmazsanız sarımsaklarınız kavrulurken yanacak ve hem tadını hem de sağlıklı etkisini kaybedecektir. Makarna haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmek makarnanın tadını bozar, yararlı özelliklerini kaybetmesine neden olur. Makarnayı sadece süzün ve yıkamadan kullanın. Pilav yaparken pirinci önceden suda bekletir, sonra bu suyu süzüp pirinci yıkarız. Pirinci ne kadar çok yıkarsanız ve nişastalı suyunu akıtırsanız pişirdiğiniz pilav o kadar lezzetli ve sağlıklı olacaktır.