Cumartesi Postası 'Bu sefer bir başka seviyorum'

'Bu sefer bir başka seviyorum'

Paylaş
'Bu sefer bir başka seviyorum'

Yaşadığı kötü olaylar tekrarlanmasın diye artık hayatını astrolojiye göre düzenliyor Asena. Astroloğu ne derse onu yapıyor. Hatta iki numara büyüttüğü memelerinin ameliyat tarihine bile astrolog karar vermiş. Mertliği ve dobralığıyla tanınan ünlü oryantal sohbetimizde bir itirafta bulundu: “Bir yıldır fena aşığım. Ünlü biri değil, balık ürünleri üzerine iş yapıyor. Onunla evlenmek istiyorum, çünkü o benim ruh ikizim.”

ÖMER GÖREN

Haberin Devamı

ogoren.aktuel@posta.com.tr

- Epeydir sesin çıkmıyor, neler yapıyorsun Asena?

Türkiye’de her şeyi yapmış bir dansçı olarak kostümlerime yeni bir tarz katmakla meşgulüm bu aralar. Devrim gibi bir şey. Modacı Şehriban İpek’in tasarımı... Tül üstüne işleme... Çıplak gibi görünen ama tüllerle kaplı bir vücut!.. Bir de bu yıl, merak sardığım astrolojinin etkisiyle tüm geçmişimi sıfırladım.

- Nasıl yani?

İnişler, çıkışlar, sansasyonlar, iyi-kötü haller ve hareketler belli yıllara damgasını vurdu. Yaşadım, gördüm, dersler aldım, ağladım, güldüm... Ama artık hayatımda yeni bir sayfa açmam gerektiğini anladım.

- Ne oldu da da böyle bir karara vardın?

İki yıl önce astroloji merakı başladı bende. Dünyadaki astrologları araştırıp bazılarıyla iletişime geçtim. Astrolog Şenay Yengel gerçek doğum saatimi buldu, 1995’ten başlayıp 2003’teki vurulma olayıma kadar gerçekleşen şeylerin nedenini araştırdık. Bundan sonra başıma gelecekleri öğrenip ona göre adım atmak istiyorum.

Haberin Devamı

‘AVATAR FİLMİNDEKİ KADINIM’

- Astrolog sana neler söyledi? Tuttu mu gerçekten?

Takdir edersiniz ki bana söylediği çok özel şeyleri paylaşamam. Zaten kendisi medyum veya falcı değil. Yıldız haritamın gösterdiklerini bana yorumluyor. Gökyüzünün yanılma olasılığı yok. Beni müthiş yönlendiriyor. Mesela; “Dans dışında hiçbir iş yapma” dedi, yapmıyorum. “Okulunu kapat” dedi, kapattım... Meme ve menüsküs ameliyatımı söylediği tarihte oldum, muhteşem geçti. “Bu ay para harcama” dediğinde harcamıyorum, “Şu tarihlerde kontrat yapma” diyor, imzalamıyorum. Çevremdeki bazı insanlara dikkat etmemi söylediğinde daha dikkatli oluyorum. “Şu günün gerilimli olacak” dediğinde dışarı adım atmıyorum, “Şu tarihte yurt dışına çıkma” diyor, çıkmıyorum. Kısacası onun sözünden çıkmıyorum. Ve şu ana kadar yıldız haritam bana ne dediyse gerçekleşti.

- Peki, bu sana ne kazandırdı? Hayatında ne gibi değişiklikler oldu?

Tanımayanlar beni soğuk, itici, enerjisini veremeyen, kendisini tam yansıtamayan bir dansçı olarak görüyordu. Şimdi ise daha farklı bir Asena görüyorlar.

Haberin Devamı

- Kendine haksızlık etmiyor musun?

İnsanlar seni her zamanki halinle tanıyıp sevmişti. Evet ama asık suratlıydım. Aslında ben çok şiddetli bir ateştim ama kimse ısınmak için bana bir adım bile yaklaşmadı. ‘Kimse’ derken de o bilinen isimden değil, genelden bahsediyorum. Şeker gibiydim ama kimse beni çayına koyup karıştırmadı.

- Kendini ‘şeker’ olarak mı tanımlıyorsun?

Amazonum ben. ‘Avatar’ filmindeki o kadınım. Yani bende her telden var.

‘Asena’dan nefret ediyorum’

- Rakibin var mı?

Asena var. Nefret ediyorum ondan. İki Asena’dan biri “Kalk gidelim” diyor, öteki “B.. yeme, otur...” Şaka bir tarafa, kimseyle yarışmadım. Kimse de kendime çizdiğim bu küçük dünyama musallat olmasın.

- Geleceğini garanti altına almak adına yatırım yaptın mı?

En büyük yatırımım, babaannemin sağlığı. Kalp büyümesi, böbrek yetmezliği ve Alzheimer var. Yine de yeni doğmuş bebek kadar mutlu. Ben onun annesiyim ve bebeğime en güzel şekilde bakıyorum. Çocukken beni nasıl oklavayla kovaladığını hatırlatarak onu güldürüyorum. Ona ve kendime bir ev aldım. Bir de arabam var. Hayatımdan sildiğim dönemlerde çok kayıplar yaşadım. Mesela, herkesin bildiği o olaydan dolayı çalışamadığım için birikimlerimle geçinmek zorunda kalmıştım.

Haberin Devamı

- Biraz da özel hayatına burnumuzu sokalım...

Bir yıldır sevgilim var. Arkadaş ortamında tanıştım ve onu gerçekten çok seviyorum. Ünlü biri değil, halktan... Balık ürünleri üzerine iş yapıyor.

‘Evlenmek istiyorum’

- Evlilik olacak mı ufukta?

O istese hemen evlenir, bir de kız çocuk yapmak isterim. İşin tuhaf tarafı, bugüne kadar hep sevgililerim benimle evlenmek isterken ben cesaret edemiyordum. Şimdi ben istiyorum ama karşı taraf hazır değil.

- Neden hazır değil? Evli mi yoksa?

Evli falan değil, özel hayatında bazı problemleri var. Önce onları halletmesi lazım! Halletmediği sürece evliliğimiz yürümez çünkü.

- Evliliği bu kadar istemenin sebebi ne?

Hayatıma giren herkesi sevdim ama bu herifi bir başka seviyorum. Çok iyi de baba olacağına eminim. Ruh ikizimi buldum. Şaka gibi ama her şeyimiz aynı. Yani o, benim erkek versiyonum.

Haberin Devamı

- Sevgili listen kabarık mıdır?

Kaç beraberliğim olduğunu hatırlamıyorum. Ama kısa süreli ilişki yaşamam ben. Her ilişkim 3-4 yıl sürdü. Bilinen kişiyi saymazsak hayal kırıklığına uğradığım bir ilişkim de olmadı.

- Erkekte ne ararsın?

Doğal ve sporcu olması lazım. Kendini beğenmiş olmayacak. Maddi açıdan benden çok kazanmalı! Aksi takdirde kendini ezik hisseder, bu da ilişkimize zarar verir. Hem zaten erkeğine bakan kadınlardan olmadım.

‘Ekmeğimle çok oynadılar’

- Şu an bulunduğun konumdan mutlu musun?

Çok. Ama buraya ulaşmak hiç kolay olmadı. Sahneye çıktığım 95’lerde kendimi kabul ettirmek için çok mücadele ettim. Çok oynandı ekmeğimle. Mesela bir yıl para almadan, sadece bahşişlerle sahneye çıktım.

- İbrahim Tatlıses bu yılların neresinde?

O konuya girmeyelim lütfen. Hafızam, on yıl önceki döneme kapalı. Son iki yıldır hayatımda olan tüm olumsuzlukları da reset’ledim.

- Keşke der misin?

Çoook!. İngiltere kraliçesinden davet gelmişti. O malum kişi göndermedi, gidemedim. Şimdi “Keşke kaçıp gitseydim oraya” diyorum. Buna benzer daha neleeer neler yaşadım...

- Ya şarkıcılık?..

Sesim olmadığı halde “Şarkı söyleyeceğim” diye tutturdum, sonra da popomun üstüne oturuverdim. Aslında pırlantam varken altınla uğraşmama ne gerek vardı ki?!!

‘Fazla spor beni Herkül yapıyor’

- Hoşuna giden veya gitmeyen yerlerin var mı?

Her yerim hoşuma gidiyor. Ciddi şekilde yürüyor ve karın sporu yapıyorum. Bu kadarı yeterli, fazlası beni Herkül gibi yapıyor. Güzel fizik yapmak, kişinin elinde. Malzemesi olmayan için de teknoloji var.

- Senin yardım aldığın bir ‘teknoloji’ var mı?

Sahneye ilk çıktığımda ve bir de bu yıl memelerimi yaptırdım. Dediğim gibi; astroloğumun verdiği tarihte memelerimi iki beden büyüttüm. Damla silikonla... Normal olandan farklı, kas arkasına sıkılan türden...

(01.12.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)