Cumartesi Postası Bu vücudu beş aylık çalışmaya borçlu

Bu vücudu beş aylık çalışmaya borçlu

Paylaş
Bu vücudu beş aylık çalışmaya borçlu

Son yılların gözde popçusu Murat Boz, Men's Health Dergisi'ne hem röportaj hem de özel pozlar verdi. Her zamankinden daha iddialı, her zamankinden daha fit olan Murat Boz yeni elde ettiği kaslı vücudunun sırlarını anlattı...

- Spor ve beslenmede olağandışı bir döneme girdim. Ama aslında çocukluğumdan beri sporla iç içe oldum. Ortaokulda uzun süre basketbol oynadım. Sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin futbol takımında sol bek oynadım. Sonra tenise merak sardım. Hatta bir ara öyle abarttım ki sakatlanıp ara vermek zorunda kaldım.
-Son beş aydır yoğun bir antrenman ve beslenme temposundaydım. Böyle bir vücuda sahip olmak için sadece antrenman yetmiyor. “Ben de spor yapıyorum, niye olmuyor?” diyenlere önemli püf noktasının beslenme olduğunu belirtmeliyim. Bu fotoğraf çekiminden önceki bir ayda yediğim karbonhidrat oranını yüzde 70 oranında kestim. Yağdan ve tuzdan tamamen uzak durdum. Bu da sonuca ulaşmamda yardımcı oldu.
- Genel olarak protein ağırlıklı beslenme programı yapıldı. Kasların gelişimi açısından en önemli faktör protein. Son aylarda et ve balık en fazla tükettiğim yiyeceklerdi. Kaliteli karbonhidratlar da enerji vermesi açısından tükettiğim diğer besinler. Özellikle yağsız ve tuzsuz pirinç lapası.
- Birçok erkek düzenli spor yapıp hedefe ulaşmak konusunda bir noktada motivasyon sıkıntısı yaşıyor. Ama ben yıllardır spor yaptığım için bu sıkıntıyı yaşamadım. Spor yapmaktan her zaman büyük keyif almışımdır. Spor yapan insana, günlük yorgunluk vız gelir.

“Yakışıklılık yetmez”

-Ne giyeceğime çok kafa yorduğum söylenemez. Güzel giyinmeyi seviyorum, zaten işim gereği görüntüme dikkat etmeliyim. Sahne kostümlerimi ekibim seçer, hatta çoğu bana özel tasarlanır.
-Sadece yakışıklılıkla yıllarca müzik sektöründe var olabilmeniz imkansız. Yetenek, artı disiplin, artı çok çalışma, biraz da şans lazım. Sokakta binlerce yakışıklı adam, binlerce güzel kadın var. Fizik yetseydi, hepsinin bir müzik kariyeri olurdu. Ben insanlara, yıllarca dinleyecekleri şarkılar verebildiğimi, ruhlarına hitap ettiğimi düşünüyorum.
-Mesleki tatmin, benim için mümkün değil. Çünkü müzikte benim için bir son yok. Rihanna veya Madonna ile bir düete hayır demem mesela.
- Göz önünde olmayı seviyorum. Bunu sevmezseniz bu işi yapamazsınız.



( 11.05.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )



Haberin Devamı