Gündem Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Paylaş
Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Türkiye genelinde bugünden itibaren Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava konusunda uyarılarda bulundu. Peki, Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte son hava tahiminleri detaylar…

Sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklıkları düştü. Kuvvetli esen rüzgar hissedilir oranda arttı. Hafta sonu plan yapmak isteyenler hava durumundaki bu ani değişiklik ve günler öncesinde yapılan hava tahminleri doğrultusundaki uyarıları dikkate alarak hava durumunu internette sıklıkla aratıyor. Peki, Bugün hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? İşte Meteoroloji,’den yapılan son hava durumu tahminleri…

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün Trakya, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Ordu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, rüzgarın; Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyardı.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Rüzgarın Hatay çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Hafta sonunda ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Samsun'un doğusu ile Ordu'da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Doğu Karadeniz'in kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması (100-200 kg/metrekare arasında) öngörülüyor.

Haberin Devamı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda hissedilir derecede azalarak mevsim normallerine, pazar ve pazartesi günleri ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde ise mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Serin ve yağışlı havanın pazartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz'dan itibaren yeniden yükselmesi bekleniyor.