'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün bayram menüsü (14 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, ciğer kavurma, patates kızartması, soğan söğüş ve bisküvili pasta tarifi...

14 Mayıs 2021, Cuma 15:29 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
CİĞER KAVURMA TARİFİ

CİĞER KAVURMA TARİFİ

1 kg karaciğer

3 kuru soğan

1 büyük domates

3 yeşil biber

Sıvıyağ

Tuz, karabiber, kırmızıbiber

MALZEMELER

Soğanlar iri iri doğrayıp hafif yağda iyice kavrulacak.

Arkasından biberler de doğrayıp kavrulacak.

Kuşbaşı doğranan ciğer ve domatesi aynı anda tavaya koyuyoruz.

Baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte 10 dk çeviriyoruz. Deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER

MALZEMELER

5 -6 Tane büyük boy patates

2 diş sarımsak

Kızartmak için; yağ

Tuz

İsteğe bağlı yoğurt üzeri için

NASIL YAPILIR?

Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.

Tavamıza yağımızı koyup kızdıralım.

Patatesleri tavaya koyalım.

Sarımsaklarımızı patatesin üzerine rendeleyelim.

Tuzu da atıp kızarmaya bırakalım.

SOĞAN SÖĞÜŞ

SOĞAN SÖĞÜŞ

MALZEMELER 

1 adet orta boy soğan

1 demet maydanoz

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı sumak

NASIL YAPILIR?

1- Mor renkli soğanlar daha iyi oluyor görsellik ve lezzet açısından.

2- Soğanların iyice yumuşaması lazım. Çabuk yumuşaması için olabildiğince ince kesin.

3- Sumak ekşilik verdiği için tadını güzelleştirir.


BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ

MALZEMELER

3 paket petibör bisküvi

Kakaolu puding için;

6 su bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı toz şeker

3 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Bisküvi

Çilek

NASIL YAPILIR?

İlk olarak puding malzemelerini karıştırıp paketinde yazdığı gibi karıştırarak pişirelim. Altının pişerken tutmaması için ateşi çok yüksek açmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edelim.

Sonra istediğiniz tepsinin altını çok hafifçe biraz ıslatalım ve bisküvileri dizelim.

Pudingden üzerini örtecek kadar gezdirelim.

Bisküvi ve puding bitene kadar eşit bir şekilde kat kat dizelim. Son kat olarak pudingle kapatalım.

Oda sıcaklığına kadar ılıyan pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.

Servis yapmadan önce dilimleyerek süsleyelim.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Şeker hastalarnın yiyebileceği baklava üretildi - Mor baklava nedir?