"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (06 Aralık 2019)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak balkabağı çorbası tarifi, baharatlı piliç fileto tarifi, penne makarna tarifi ve çilekli ekler tarifleri.

06 Aralık 2019, Cuma 11:28 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde balkabağı çorbası tarifi, baharatlı piliç fileto tarifi, penne makarna tarifi ve çilekli ekler tarifleri var.

Balkabağı çorbası tarifi

Balkabağı çorbası tarifi

Balkabağı çorbası malzemeleri

- 1 kg balkabağı

- 2 su bardağı su

- 1 litre süt

- 2 çorba kaşığı şeker

- Tuz

Balkabağı çorbası yapılışı

Balkabağı çorbası yapılışı

1 kg balkabağını dilimleyin. Yeşil kısmını alarak kabuklarını derince soyun. Kabakları bir doğrama tahtası üzerinde 1 santimlik küçük küpler halinde doğrayın. Yıkayıp süzdürün. Bir tencereye koyun. Biraz yumuşayıncaya kadar 2 su bardağı suyla haşlayın. 1 litre sütü, 2 çorba kaşığı şekeri ve tuzu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. İsterseniz robottan geçirip pürüzsüz hale getirerek, isterseniz taneli servis yapın.

Baharatlı piliç fileto tarifi

Baharatlı piliç fileto tarifi

Baharatlı piliç fileto malzemeleri

- 2 adet tavuk göğsü

- 4 yaprak adaçayı

- 2 tutam biberiye

- 2 tutam kırmızı toz biber

- 2 diş sarımsak

- 2 çorba kaşığı soya sosu

- 2 tutam tuz

- 2 çay bardağı süt

- 2 çay bardağı ayçiçek yağı

- 1,5 su bardağı krema

- 1 yemek kaşığı tereyağ

Baharatlı piliç fileto yapılışı

Baharatlı piliç fileto yapılışı

Tavuk göğsü, sarımsak, adaçayı, biberiye, toz biber, soya sosu, süt, ayçiçek yağı, tuz ile beraber marine edilir ve bir süre buzdolabında bekletilir. Marine edilmiş tavuk göğüsleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Süt, krema, sarımsak rendesi ve tereyağı tavada kavrulur. Hazırlanan sos tavuklar piştiğinde servis ederken üzerine dökülür.

Penne makarna tarifi

Penne makarna tarifi

Penne makarna malzemeleri

- 500 gram penne makarna

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 3 diş sarımsak

- Çeyrek çay kaşığı pul biber

- 800 gram olgun domates

- 2 yemek kaşığı siyah zeytin

- Yarım bardak rendelenmiş parmesan

- Çeyrek bardak maydanoz

- Tuz

- Karabiber

Penne makarna yapılışı

Penne makarna yapılışı

Makarnayı haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Sarımsağı ve pul biberi ekleyin, sarımsak altın rengini alana dek kavurun. Domatesleri ekleyin ve iyice karıştırarak ezin. Kısık ateşte suyunu biraz çekene kadar kaynatın en son içine zeytinleri ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Makarna haşlanınca süzüp tencereye geri alın. Sosu ekleyin ve ateşi yükselterek cızırdayıncaya kadar pişirin. Ateşten alın, peynir ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve biber ekleyip hemen servis yapın. Parmesan yerine rendelenmiş kaşar da kullanabilirsiniz.

Çilekli ekler tarifi

Çilekli ekler tarifi

Çilekli ekler malzemeleri

Çilekli ekler hamuru için

- 100 gram tereyağ ve ya margarin

- 1,5 su bardağı su (200 ml su bardağı )

- 4 yumurta

- 1 su bardağı un

- 2 çay kaşığı şeker

- Çay kaşığının ucuyla tuz

Çilekli ekler kreması için

- 2,5 su bardağı süt

- 1,5 çay bardağı şeker

- 1 çay bardağı un

- 2 tatlı kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya

- 2 yumurta sarısı

- 1 kase çilek

- Pudra şekeri

Çilekli ekler yapılışı

Çilekli ekler yapılışı

Ekler hamurunu hazırlamak için suyu tencereye koyup kaynatın. Yağı ilave edip eritin. Un,tuz ve şekeri tek seferde koyup hızlıca karıştırın. Karıştırarak pişirmeye devam edin (Bu şekilde hamurunuz toparlanacak). Ara vermeden 1-2 dakika kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin, hamur kendini tencereden kurtarıp toparlanınca ocaktan alın. Hamur ılıdığın da üzerine yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın (yumurtaların bir anda pişmemesi için mutlaka tek tek ekleyin ). Karışımı sıkma torbasına koyup buzdolabına kaldırın. 1-2 saat soğuttuktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 cm aralıklarla 6-7 santimlik şeritler oluşturacak şekilde sıkın. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp 25 dakika daha pişirin. Fırının kapağını açmadan fırının içinde 15 dakika daha bekletin. Kremayı hazırlamak için,süt hariç tüm malzemeleri tencereye koyup karıştırın. Sütü azar azar ilave ederek tel çırpıcı ile karıştırın. Orta ateşte karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Kremayı buzdolabına kaldırıp soğutun. Ekler hamurlarını ortadan ikiye kesip içlerine doğranmış çilekleri yerleştirin ve üzerine muhallebi koyun. Ekler pastanın üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Farklı lezzet arayanlara 'Piton döner'