'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (1 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, soğuk ayran aşı çorbası, etli taze fasulye, enginar salatası ve dondurmalı irmik helvası tarifi...

01 Mayıs 2021, Cumartesi 13:13 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI

MALZEMELER 

3 su bardağı haşlanmış yarma

1 su bardağı haşlanmış nohut

3 su bardağı susuz yoğurt

1 su bardağı soğuk su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru nane yada bir tutam taze nane

1 çay kaşığı pul biber

NASIL YAPILIR?

Yarmalarımızı yıkadıktan sonra düdüklüde pişirelim aynı işlemi tencerede de yapabiliriz ama düdüklü daha pratik yarmalarımız piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim.

Miktar olarak biraz fazla pişirip buzlukta saklayabiliriz, buzu çözüldükten sonra kullanabiliriz eğer pişirdikten sonra sıcakken katarsak yoğurt kesilir, derin bir kapta yoğurdumuzu su ile güzelce özeyelim, koyu ayran kıvamını alınca yarma ve nohutumuzu katalım.

Üzerini istediğimiz gibi süsleyip buzzzzzz gibi servis edelim .


ENGİNAR SALATASI TARİFİ

ENGİNAR SALATASI TARİFİ


MALZEMELER 

2 adet enginar

1 demet maydanoz

4 dal taze soğan

2 adet portakalın suyu

1 adet limonun suyu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

NASIL YAPILIR?

Portakalların ve limonun suyunu sıkın.

Enginarları ince ince doğrayıp portakal ve limon suyu karışımının içine alın ve burada bir süre bekletin.

Bu esnada taze soğan ve maydanozu ince ince doğrayın.

Yeşillikleri de enginarlara ilave edin.

Zeytinyağı ve tuzu da ekledikten sonra salatanızı 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

ETLİ TAZE FASULYE

ETLİ TAZE FASULYE

MALZEMELER

Yarım çay bardağı sıvı yağ

300 gr kuşbaşı et

2-3 diş sarımsak, ince kıyılmış

1 kaşık biber salçası

1 çay bardağı su

1 kg taze fasulye

2-3 domates, doğranmış

Tuz, karabiber

NASIL YAPILIR?

Eğer dana eti kullanıyorsanız, yemeği hazırlamadan önce bir çay bardağı su ile biraz haşlıyoruz.

Sıvı yağ ısıtılır, etin rengi dönene kadar kavrulur.

Sarımsak ve salça eklenir, bir çay bardağı su ilave edilir.

Üzerine temizleyip kırdığımız taze fasulyeler yayılır, ve doğranmış domates ile kaplanır, tuzu karabiberi atılır.

Kaynattıktan sonra altı kısılır, et ve fasulyeler yumuşayana kadar pişer.

Pişerken kapağını yarım kapatırsak yemekte ağır fasulye kokusu olmaz.

Pilav eşliğinde servis edilir. Afiyet olsun. Ben bu tarifi, eğer taze fasulye bulamıyorsam, hazır dondurulmuş fasulye ile de yapıyorum, tadı çok güzel oluyor.

DONDURMALI İRMİK HELVASI

DONDURMALI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

500g irmik

1 paket margarin veya tereyağı (250g)

İçi için:

Sade dondurma

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 su bardağı şeker (Ben 2,5 bardak kullandım, bize biraz tatlı geldi gerçi eşim çok beğendi ama ben çok tatlı sevmediğimden 2 bardak şekerin daha iyi olacağını düşünüyorum. 

NASIL YAPILIR?

Süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alın, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir.

Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.

İrmiği rahatça kavurabileceğiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.

Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.

Tahta bir kaşık ile irmiğin rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Helva yapmak aslında çok basit ama kavurma aşaması gerçekten kuvvetli bir kol istiyor. İki kişi iseniz süper arada bırakıp kaçabilirsiniz:)

İrmiğin rengi dönüp nefis kokularını saldığında isterseniz küçük bir kaba bir kaşık irmikten alarak üzerine bir kaşık şerbet döküp rengini kontrol edebilirsiniz.

Ben açık renk sevmediğimden iyice kavurdum sonra rengi yeterli geldiğinde ilk olarak elinize tencerenin kapağını alarak çok dikkatlice şerbeti dökün.

Hemen tencerenin kapağını kapatın, şerbet sıçrayabilir.

Daha sonra 6-7 dk kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.

Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin.

Helva soğuduktan sonra hatta ılıkken daha çok seviyorum. Karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döşeyin.

Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.




Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (30 Nisan 2021)