'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (13 Ocak 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak közlenmiş domates çorbası tarifi, mişöriz tarifi, dövmeç tarifi ve süt dilimi tarifi.

13 Ocak 2022, Perşembe 09:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş domates çorbası tarifi, mişöriz tarifi, dövmeç tarifi ve süt dilimi tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Közlenmiş domates çorbası malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 6 dal taze kekik
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 750 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI

  • Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.
  • Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  • Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  • Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin.


MİŞÖRİZ TARİFİ

MİŞÖRİZ TARİFİ

Mişöriz malzemeler

  • 700 gram tavuk baget ya da but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

MİŞÖRİZ YAPILIŞI

  • Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
  • Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
  • Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
  • Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
  • Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.
  • Ardından sıcak servis yapın. 


DÖVMEÇ TARİFİ

DÖVMEÇ TARİFİ

Dövmeç malzemeler

  • 4 adet patlıcan 
  • 4 adet yeşil biber 
  • 4 adet domates
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • 4 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 

DÖVMEÇ YAPILIŞI

  • Öncelikle fırında, ocakta veya ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.
  • Közlenen sebzelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabukları soyulur.
  • Daha sonra çatal yardımıyla közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.
  • Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
  • Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.


SÜT DİLİMİ TARİFİ

SÜT DİLİMİ TARİFİ

Süt dilimi malzemeler

Keki için:

  • 3/4 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı yoğurt

Kreması için:

  • 1 paket krema (200 ml.)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket toz krem şanti
  • 3-4 damla limon suyu

SÜT DİLİMİ YAPILIŞI

  • Fırınınızı 185 dereceye ayarlayın, alt ve üst turba ayarında ısıtmaya bırakın.
  • Kreması için; Krem şanti, krema, bal ve limon suyunu bir kaseye alarak mikserle çırpın.
  • Kremanın kıvamı sertleştiğinde buzdolabında muhafaza edin.
  • Keki için; Toz şeker ve yumurtayı bir kaseye alarak krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine kalan malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kek harcını eşit olacak şekilde tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında keki 10 dakika pişirin.
  • Keki, pişirme kağıdıyla birlikte tepsiden alın. Başka bir kağıdın üzerine ters çevirin.
  • Keki ortadan ikiye kesin. Kekin bir bölümüne hazırladığınız kremayı sürün ve yayın.
  • Diğer keki üzerine kapatın. Ardından kare şeklinde dilimlere ayırın.

Hazırladığınız süt dilimlerini hava almayan kaplarda, buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (12 Ocak 2022)