'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (14 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak sütlü mercimek çorbası, ev yapımı pizza, haydari ve brownie tarifleri...

14 Haziran 2021, Pazartesi 16:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı süt

1,5 litre su

İsteğe bağlı tavuk suyu

Tuz

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve sıvı yağ, tencereye alınarak ısıtılır.

Küçük doğranmış kuru soğan kavrulur.

Un eklenerek, rengi dönene kadar kavrulur.

Yıkanıp suyu süzülen mercimekler eklenir.

Karıştırılır ve üzerine su ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak, mercimekler pişene kadar pişirilir.

Gerekirse su ilavesi yapılarak, mercimeklerin pişmesi sağlanır. İsteğe bağlı tavuk suyu da ekleyebilirsiniz.

Mercimekler piştikten sonra, çorba blenderdan geçirilir.

Süt ve tuz eklenerek, 4-5 dk kısık ateşte kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ilave edebilirsiniz.



PİZZA TARİFİ

PİZZA TARİFİ

MALZEMELER

5 su bardağı un

1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım yemek kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı ılık su

Sosu İçin;

2 su bardağı domates sosu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kuru fesleğen

1 çay kaşığı kekik

Üzeri İçin;

Mozzarella peyniri

Kaşar peyniri

Sucuk

Sosis

Domates kurusu

Mantar

Mısır

NASIL YAPILIR?

Unu yoğurma kabına alalım ve ortasını havuz şeklinde açalım.

Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.

Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.

Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha hamuru alalım.

Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 2 eşit parçaya bölelim. Eğer ince hamurlu pizza hazırlamak istiyorsanız aynı hamuru 3 parçaya da bölebilirsiniz.

Kestiğimiz parçayı beze haline getirerek un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım. Hafifçe un serperek merdaneye yapışmamasını sağlayabilirsiniz.

Açtığımız hamuru pizza tepsisine almadan önce boyutu uygun mu diye kontrol edelim.

Açtığımız hamuru unladığımız pizza tepsisine alalım ve elimizle etrafını düzeltelim.

Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.

Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır.

Pizza tepsisini önceden ısıttığımız 200° fırına sürerek hamurumuzu 10 dk pişirelim.

Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.

Yarı pişen hamurumuzu fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine bolca sürelim. Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarlarıda daha güzel kızaracaktır.

Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini yerleştirelim.

Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu,dilimlenmiş mantar ve mısır tanelerini ekleyelim.

Son olarak pizzamızı tekrar fırına sürelim ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakalım.

Peynirleri güzel bir şekilde eriyen sucukları sosisleri gayet nefis bir şekilde pişen pizzamız servise hazır.


HAYDARİ TARİFİ

HAYDARİ TARİFİ

MALZEMELER

6 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tutam dereotu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

1 dilim beyaz peynir

1 diş sarımsak

NASIL YAPILIR?

İlk olarak tavaya tereyağını alınarak kızdırılır.

Daha sonra naneyi ekleyerek 1-2 tur çevrilir ve ocaktan alınır.

Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır.

Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır, yoğurdun üzerine ilave edilir.

Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır.

Servis tabağına alınarak üzeri zeytinyağı ve dereotu ile süslenir, servis edilir. Afiyet olsun.


BROWNİE TARİFİ

BROWNİE TARİFİ

3 yumurta

1 su bardağı süt

Bir su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir buçuk su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

NASIL YAPILIR?

Karıştırma kabında yumurtalar ve şeker köpük köpük olana kadar, mikser yardımıyla çırpalım.

Sıvı yağ ve süt eklenerek bir müddet daha çırpılır daha sonra un kakao kabartma tozu ve vanilya eklenir, 3 dakika daha çırpılır.

Önceden ısıtılmış 180 derecede fırınımız a kekimizi pişiririz

Sosu için süt şeker ve sıvı yağ ayrı bir tencerede devamlı karıştırılarak pişirilir bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır

5 dakika kadar dinlenen keke sıcak sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.

Sosun iyice çekmesi için, birkaç saat beklememiz gerekir

Daha sonra buzdolabında bir gece beklettiğimiz tatlımızı ertesi gün misafirlerimize ikram edebiliriz.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (13 Haziran 2021)