'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (15 Eylül 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuk haşlama tarifi, bademli tavuk tarifi ve künefe tarifleri.

15 Eylül 2021, Çarşamba 09:52 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak tavuk haşlama tarifi, bademli tavuk tarifi ve künefe tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

Tavuk haşlama malzemeler

  • 1 adet tavuk budu
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI

Havuç, soğan ve patateslerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın. Tavuğu ve sebzeleri bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Karabiber ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre haşlayın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın.


BADEMLİ TAVUK TARİFİ

BADEMLİ TAVUK TARİFİ

Bademli tavuk malzemeler

  • Yarım su bardağı badem
  • Yarım kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
  • 2'şer adet havuç, kabak ve kırmızı biber
  • 8 dal taze soğan
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber

BADEMLİ TAVUK YAPILIŞI

Bademleri kaynayan suda 5 dakika tutup çıkarın. Süzüp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarın. Karıştırarak renkleri dönene dek kavurun ve kenara alın. Havuç, kabak, kırmızı biber ve taze soğanı temizleyip arzunuza göre irice doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine tavuğu ekleyin. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Havucu ilave edin. Yarı yarıya yumuşayınca kırmızı biber ve kabağı tencereye katın. Bir-iki dakika sonra soğanı ilave edin. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin. Bademi ilave edin. İyice çevirip ocaktan alın.


KÜNEFE TARİFİ

KÜNEFE TARİFİ

Künefe malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 gram tel kadayıf
  • 300 gram dil peyniri

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

KÜNEFE YAPILIŞI

İlk olarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın. Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Eylül 2021)