'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (16 Ekim 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak süzme mercimek çorbası tarifi, nohutlu erişte tarifi, çoban salata tarifi ve magnolia tarifi.

16 Ekim 2021, Cumartesi 09:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı süzme mercimek çorbası tarifi, nohutlu erişte tarifi, çoban salata tarifi ve magnolia tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Süzme mercimek çorbası malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı veya et suyu
  • Yarım limon
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Nane

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Mercimekleri güzelce yıkayıp süzün. Ardından tencerede alın. Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın. Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin. Daha sonra üzerine az sıvı yağ ile kızartılmış kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. 


NOHUTLU ERİŞTE TARİFİ

NOHUTLU ERİŞTE TARİFİ

Nohutlu erişte malzemeleri

  • Artmış nohut yemeği
  • Yemeğin miktarına göre erişte

NOHUTLU ERİŞTE YAPILIŞI

Erişteleri fırın tepsisine serin ve üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirin. Bu arada kalan nohut yemeğini ısıtın. Pembeleşen eriştenin üzerine nohut yemeğini döküp servis edin. 


ÇOBAN SALATASI TARİFİ

ÇOBAN SALATASI TARİFİ

Çoban salata malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy salatalık
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

ÇOBAN SALATASI YAPILIŞI

Domatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin.


MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

MAGNOLİA TATLISI TARİFİ

Magnolia tatlısı malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı krema

İçi için:

  • 1 paket bisküvi
  • Dilediğiniz bir meyve (çilek, muz, kivi, şeftali, kayısı…)

MAGNOLİA TATLISI YAPILIŞI

Süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısını bir tencerede karıştırın. Ocağın üzerine alıp altını çok fazla açmadan karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek ılınmasını sağlayın. Ilınan muhallebinin içine krema ve vanilya ekleyip mikserle güzelce çırpın ve soğuması için kenara alın. Bu esnada bisküvilerinizi çok toz gibi olmayacak şekilde robottan geçirin. Kullanacağınız meyveyi uygun biçimde ayıklayıp ufak parçalar halinde doğrayın. Manolyayı servis edeceğiniz kuplara muhallebi, meyve ve bisküvi üçlüsünü dilediğiniz sırayla aktarın. Buzdolabında birkaç saat soğuttuktan üstünü dilediğiniz gibi süsleyip sonra servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Hamsiyle yapılan yemek tarifleri