'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (21 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, ekşili yuvalama, fırında kanat, nohut salatası ve kadayıf tatlısı tarifi...

21 Nisan 2021, Çarşamba 14:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
EKİŞİLİ YUVALAMA TARİFİ

EKİŞİLİ YUVALAMA TARİFİ

MALZEMELER

Yarım soğan

1 diş sarımsak

1 dolu yemek kaşığı domates salçası

300 gram parça et

2 yemek kaşığı tereyağ+biraz sıvı yağ

2. 5 – 3 su brd önceden ıslatılmış nohut

Tuz-pul biber

Su

Köfte için:


1. 5 su bardağı ince bulgur

Yarım soğan

1 dolu yemek kaşığı domates salçası

1 yumurta

Yarım su bardağı un

Tuz

Üzeri için (arzuya göre);


Zeytin yağı+nane

Limon suyu veya limon tuzu


NASIL YAPILIR?

Et yeteri kadar yağda kavrulur.

Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.

Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.

Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.

Köfte için: bulgu ılık su ile ıslatılır. 10-15 dk bekletilir.

Yumuşayan bulgura yumurta soğan un salça tuz eklenir.

Yapılan hamurdan nohuttan büyük toplar yapılır. Ufak kasede su bulundurulur. Hamur elimize yapışmasın diye elimizi ara ara suya batırıyoruz.

Köftelerin birbirlerine yapışmaması için un serpilmiş tepsiye dizilir.

Pişen nohutların içine köfteler atılır. Köfteler kaynatılarak pişirilir.

Pişen çorbaya zeytin yağda kavrulmuş nane ve limon suyu dökülür

FIRINDA KANAT TARİFİ

FIRINDA KANAT TARİFİ

MALZEMELER

1 kg tavuk kanat

5 adet patates

1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber

2 diş sarımsak

Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Mangal tadında fırında tavuk kanat ve patates tarifi için; ilk olarak tavuk kanatlarını güzelce yıkayıp, iyice suyunu süzdürelim.

Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.

Tavuk kanatları bir kabın içerisine alalım ve baharatlarını ve sarımsağı da ezip ekleyelim.

Ardından güzelce elimizle karıştıralım.

Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kanatları yan yana yerleştirelim.

Patatesleri de tuzlayıp yağlayalım ve onları da tavukların yanına yerleştirip, önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında tavuk ve patatesler kızarana kadar pişirelim.


NOHUT SALATASI TARİFİ

NOHUT SALATASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

200 gram konserve mısır

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım limon

Zeytinyağı

Tuz

NASIL YAPILIR?

Kırmızı biber ve soğan, küçük küçük doğranır.

Maydanoz ve dereotu, ince ince kesilir.

Derince bir kaba malzemeler alınır.

Limon suyu, zeytinyağı ve tuz eklenerek salata karıştırılır, servis tabağına alınır.


KADAYIF TATLISI TARİFİ

KADAYIF TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

500 g taze tel kadayıf

200g eritilmiş tereyağı

İrice çekilmiş 1 kase ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limon suyu

NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbeti hazırlayarak ılınmaya bırakalım. Bunun için şeker ve suyu küçük bir tencereye alalım.

Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra limon suyunu ekleyelim, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Derince bir kaba aldığımız tel kadayıfların üzerine eritilmiş ve ilk sıcağı çıkmış tereyağı gezdirelim.

Güzelce harmanlanarak kadayıf tellerinin yağlanmasını sağlayalım.

Kadayıfın yarısını alalım ve küçük boy fırın kabına (ben küçük yuvarlak borcam kullandım) yerleştirelim ve üzerine avuç içi ile bastırarak sıkışmasını sağlayalım.

Üzerine bol miktarda ceviz içi serpelim ve kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayalım. Yine avuç içi ile güzelce bastıralım.

Tatlımızı 180°C önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar güzelce kızartalım. Fırından aldıktan sonra 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetimizi gezdirerek her yerini ıslatalım. Şerbetin soğuk olması önemli eğer sıcak olursa kadayıfı hamur yapabilir dikkat ediniz

Ardından şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlendirelim.

Şerbetini çeken tatlımızı ister kare iste pizza dilimi gibi kesebilirsiniz. Tepsim yuvarlak olduğu için pizza dilimi şeklinde kestim.

Uygun bir servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Ramazan'da kilo kontrolü için örnek listeler