SEBZELİ TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet kalçalı but
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Köri, kimyon
HAZIRLANIŞI;
Sıvıyağında küp doğranmış soğanı kavuralım.
Çok beklemeden halka halka iri doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim.
Unu ekleyip kavurmaya devam... Sıcak suyu verelim. Baharat ve tuzunu ekleyelim. Suyu ölçmeden göz kararı ekledim.
Temizlenmiş tavukları kaynayan suyun üzerine yerleştirelim. Eklediğimiz su tavukların üzerine hafif gelse yeterli.
Kapağını kapatıp 20 dakika haşlayalım. En son iri doğranmış patatesleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
Her şey güzelce yumuşadığında yemek hazır demektir.