'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (3 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, Tavuk suyu şehriyeli çorba, Tavuklu pilav ve şekerpare tatlısı...

03 Nisan 2021, Cumartesi 14:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TAVUK SUYU ŞEHRİYELİ ÇORBA TARİFİ

TAVUK SUYU ŞEHRİYELİ ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER

Tavuğun istediğiniz her hangi bir yeri derili olmalı(1 tam büyük but kafi gelir)

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pul biber

3 avuç tel şehriye

2-3 dal maydanoz

Terbiye için:

Yarım limon suyu

1 yumurta sarısı

Öncelikle tavukları haşlıyoruz. Ben küçük bir tencerede az miktarda yaptığım için ölçü böyle ve tavuk az siz miktarı ve tavuğu arttırıp daha fazla yapın her şeyin 2 katı size ölçü olabilir. Bu ölçüler ile minik bir tencere çıkıyor.

Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.

Tenceremizde tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.

Sonra tavuk suyunu ekleyelim.

Üzerine 1 bardak kadar da normal kaynar su ekleyelim. Eğer tavuk suyu tam gelirse başka suya gerek yok ama kesin gerekiyor çünkü kaynarken tavuk suyu biraz kayıp yaşıyor unutmamak lazım.

O suda kaynara çıkınca tel şehriye ekleyelim.

Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.

İşte bu kısım çok önemli. Çorbamızın kesilmemesi için; Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve kaynara çıkana kadar sürekli karıştıralım ki kesilmesin. En önemli kısım burasıdır.

Daha sonra indirmeye yakın pul biber ,karar biber ,tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapayalım.

Çok lezzetli bol şifalı çorbamız hazır bence kesin yapıp yiyin afiyet olsun


TAVUKLU PİLAV TARİFİ

TAVUKLU PİLAV TARİFİ

MALZEMELER 

2 adet tavuk göğsü

2 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı baldo pirinç

2 yemek kaşığı zeytinyağı

3 su bardağı tavuk suyu

1 çay kaşığı karabiber

1 adet kesme şeker

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü, derin bir tencereye yerleştirin. İçine 1 çay kaşığı tuz ve defne yapraklarını ekleyip tavukları haşlayın. Pilavın yapımında tavuğun haşlama suyundan kullanacağımız için; üzerini geçecek kadar su ilave ettiğiniz tavuk göğsünü, yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın. Sonradan pilavla birlikte de pişeceği için çok fazla haşlanmamasına dikkat edin. Tavuklar parçalanır hale geldiğinde uzun ince parçalar halinde ditin. Tavuk suyunu kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ayçiçek yağı ve tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye alıp orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Tavuk parçalarını da aynı tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı tavuk suyu ilave edilerek kapağı kapatın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlanan ve kapağı kapalı şekilde demlenmesi için bekletin.


ŞEKERPARE TARİFİ

ŞEKERPARE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağı

1,5 çay bardağı irmik

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı su

3 su bardağı şeker

Yarım limon

ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Şekerpare yapımı için ilk olarak yumurtalardan birinin sarısını ayırın.

Beyazını diğer yumurtayı, tereyağını, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini iyice karıştırın.

Vanilya ve kabarma tozunu ekleyin.

Son olarak unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. Üzerine bir fırça yardımıyla ayırdığınız yumurta sarısını sürüp çatalın tersiyle çizik atın.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp biraz ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Üstü kızaran şekerparelerinizi fırından çıkarın.

Bu esnada su ve şekeri tencerede karıştırıp şerbeti pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra içine limon suyunu ilave edin. 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın.

Şerbeti tatlıların üzerine dökeceğiniz zaman ılık olmalı. Tatlıların da ilk sıcaklığının geçmesini beklemelisiniz. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatmadan çekmesini bekleyin. Ardından dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (2 Nisan 2021)