'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (5 Nisan 2021)

'Bugün ne pişirsem?' diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, domates çorbası, patlıcan kebabı, mevsim salata ve kadayıf burma tarifleri...

05 Nisan 2021, Pazartesi 14:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

MALZEMELER

4-5 adet olgun domates

2 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı un

1 litre su

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar


NASIL YAPILIR?

Domates çorbası yapmak için yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur.

Diğer taraftan kabuğu çıkarılıp, küp küp kesilmiş domates robottan geçirilip bu karışıma ilave edilir, birkaç dakika kavrulur.

Ara verilmeden bir litre kadar su ilave edilip karıştırma işlemini sürdürülür.15 dakika bu şekilde kaynatılır.

Daha sonra süt ilave edilip bir kaç dakika daha kaynatılarak tuzu ilave edilip ocaktan alınır.

Arzuya göre servis yaparken üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir. Domates çorbamız servise hazır, afiyet olsun.


PATLICAN KEBABI TARİFİ

PATLICAN KEBABI TARİFİ


Yapımı için malzemeler

3 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

500 gram kıyma

Yarım demet maydanoz

2 diş sarımsak

1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı biber

1 çay kaşığı kimyon

Sosu için:


1 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 adet yeşil biber

1 diş sarımsak


PATLICAN KEBABI NASIL YAPILIR?


Patlıcanları güzelce temizleyip soymadan yuvarlak yuvarlak dilimleyin.


Tuzlu suya koyduğunuz patlıcanları acı suyunun çıkması için bir süre bekletin.


Bu esnada kıymayı yoğurma kabına alın.


Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın.


Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin.


Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin.


Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun.


Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.


Tepsiye bir köfte bir patlıcan olacak şekilde yerleştirin.


Bütün malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.


Domates salçasını kaseye alıp sıcak suyla ezin.


Üzerine rendelediğiniz domatesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.


Son olarak yeşil biberleri ince ince doğrayıp sarımsakları ezin.


Sarımsak ve biberleri de salçalı sosa ilave edip hepsini karıştırın.


Sosu köfte ve patlıcanların üzerine her yerine gelecek şekilde yayın.


Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verip 20 dakika pişirin.


Yanında pirinç pilavıyla sıcak sıcak servis yapın.


MEVSİM SALATA

MEVSİM SALATA


MALZEMELER

1/2 adet göbek marul

1/2 adet mor lahana

1 adet havuç

5-6 dal maydanoz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı limon suyu

MEVSİM SALATASI NASIL YAPILIR?

Yeşillikleri güzelce yıkayın ve mümkünse 15 dakika kadar sirkeli suda bekletin.

Mor lahanayı derin bir kabın içerisine julyen bir şekilde doğrayabildiğiniz kadar ince doğramaya çalışın. Üzerine biraz tuz serpin ve elinizle 3-4 dakika yoğurun.

Havucun kabuklarını soyun ve yıkayın. Rendeleyin.

Suda beklemiş yeşillikleri sudan alın ve kurutun.

Marulu julyen bir şekilde doğrayın. Kaba ekleyin.

Maydanozların ise bir kısmını doğrayın ve 3-4 tane yaprak ayırın. Doğrananları kaba ekleyin.

Güzelce harmanlayın.

Küçük bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Salataya ekleyin ve harmanlayın.

KADAYIF BURMA

KADAYIF BURMA

MALZEMELER

500 gram çiğ burma kadayıf

250 gram tereyağı

3 su bardağı dolusu Antep fıstığı

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

NASIL YAPILIR?

Öncelikle, şeker ve suyu tencereye koyarak ocağa alalım.

Şerbet 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyelim ve 7 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

Kadayıfları tezgahın üzerine yan yana açalım ve içine bolca fıstık atarak, her tarafına eşit olarak yayalım.

Daha sonra kadayıfın iki ucundan elimizle tutarak, ters yönlere doğru çevirerek kapatalım ve yağımızın hepsini eritmeden, altına yaydığımız tepsimize dolayarak yerleştirelim.

Bütün kadayıfı yerleştirdikten sonra, tepsiyi ocağa alalım ve her yeri eşit derecede kızarana kadar orta ateşte döndüre döndüre pişirelim.

Bir bıçakla altına bakarak, piştiğini kontrol edelim ve düz bir kapak ya da aynı boyutlarda bir tepsi yardımıyla fazla yağını bir kaseye süzelim.

Diğer tarafını çevirelim ve süzdüğümüz yağı, tekrar üzerine dökelim ve gerekirse 1-2 kaşık daha ekleyerek, aynı şekilde bu tarafını da pişirerek ocaktan alalım.

Pişen kadayıfa hemen şerbetini dökelim ve servis tabağına alarak afiyetle yiyelim. Şerbet ılık olmalıdır.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (4 Nisan 2021)