'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, karnıyarık, şehriyeli pilav, çilek kompostosu ve prenses tatlısı tarifi...

08 Mayıs 2021, Cumartesi 14:20 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
KARNIYARIK TARİFİ

KARNIYARIK TARİFİ


MALZEMELER 

6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)

3 adet sivri biber

Kıymalı Harç İçin;


2 adet orta boy soğan

2 adet domates

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber

200 gr kıyma

1 çay bardağı sıcak su

Sosu İçin;


1 yemek kaşığı salça

1 su bardağı sıcak su


NASIL YAPILIR?


Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin.

İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 3 adet biberi de yağda kızartın.

Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek bir müddet daha kavurun ve biberleri, sarımsağı ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

Küp küp doğramış olduğunuz 2 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın.

Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dk kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesi ya da 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı, 1 su bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin.

Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir.


ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı arpa şehriye

3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)

Tuz

NASIL YAPILIR?

Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.

Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.

Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.

Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.

Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dk daha kavrulur.

Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.

Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)

Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.

Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.


ÇİLEK KOMPOSTOSU TARİFİ

ÇİLEK KOMPOSTOSU TARİFİ

MALZEMELER

4 su bardağı çilek

1 su bardağı toz şeker

6 su bardağı su

 NASIL YAPILIR?

Su ve şeker uygun tencereye alınır ara ara karıştırılır ki şekerler erisin. Ve yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.

İyice kaynamaya başlayınca çilekler eklenir ve karıştırılır.

Yüksek ateşte kaynatılmaya devam edilir. Sebebi ise çilekler şekilleri bozulmadan aroma ve rengini bırakabilsin.

İyice kaynamaya başladıktan 5 dk sonra ocak kapatılır ve ocaktan alınarak tezgahın üstünde soğumaya bırakılır.

Sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında soğumaya alınır.

Akşamdan yaparsanız ertesi güne rengi tadı ve soğukluğu daha güzel olacaktır.

. Şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.



PRENSES TATLISI TARİFİ

PRENSES TATLISI TARİFİ

PRENSES TATLISI TARİFİ


MALZEMELER 

Keki için

4 yumurta

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı süt

1 vanilin

1 kabartma tozu

2. 5 su bardağı kadar un

ıslatmak için

3 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

Kreması için

500 ml süt

Yarım su bardağı şeker

2 tatlı kaşığı nişasta

2 tatlı kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 vanilin

Üzerine

1 su bardağı kadar hindistan cevizi

NASIL YAPILIR?

Islatmak için süt ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Soğuk olacak.

Kekimizi hazırlayıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dk. kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkan ve ilk sıcağı çıkan keke kürdan ile delikler açıp sütle şerbeti üzerine döküyoruz.

Şerbeti çekmesi ve soğuması için kaldıralım.

Kreması için malzemeleri pişirip soğuyan kekin üzerine döküp düzleştiriyoruz

Kremada soğuyunca hindistan cevizi serpip dilimleyip servise hazır.

Ölçüler 25×35 fırın tepsisine göredir

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Hafif ve sağlıklı 5 bayram tatlısı