Gündem Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sonuçları açıklandı mı?

Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sonuçları açıklandı mı?

Paylaş
Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS sonuçları açıklandı mı?

Bursluluk sınavı olan İOKBS 3 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Bu sınavdan bir gün önce gerçekleşen LGS'nin sonuçlarının açıklanması 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıf öğrencilerini merak sevk etti. Yüz binlerce öğrenci şimdi "Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu soruyor.

İOKBS bu yıl ilk kez gerçekleşti. Yüz binlerce öğrenci eski adıyla PYBS olan sınava 3 Haziran Pazar günü katıldı. Sınav sonrası soru ve cevaplar yayımlanırken ardından bursluluk sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı gündeme geldi.

Haberin Devamı

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının daha önceki sınav takvimine göre sınav sonuç tarihi 18 Temmuz 2018 olarak belirlenmişti. Eğer herhangi bir son dakika değişikliği olmazsa bursluluk sınav sonuçları MEB'in http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecek.

2018 İOKBS BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Bursluluk ücretleri yılda 4 defa ödeniyor. 3'er aylık periyotlarda öğrenciler bursluluk ücreti almaya hak kazanıyor. Bu tarihler ise Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarına denk geliyor. 2018 İOKBS burs ücreti 648.04 TL...

Haberin Devamı