Magazin 'Bütün kadınları giydirmek istiyorum'

'Bütün kadınları giydirmek istiyorum'

Paylaş
'Bütün kadınları giydirmek istiyorum'

Ünlü tasarımcı Cengiz Abazoğlu ile modayı, tasarımlarını ve yeni sezon koleksiyonunu konuştuk...

RÖPORTAJ: PINAR YILDIZ YÜKSEL

Haberin Devamı

Sizi diğer tasarımcılardan farklı kılan şeyler nedir?

Her meslekte farklı hissedebilmek önce disiplinden geçer ve tabir ki özgün ve yenilikçi bir tavır sergilemek başarabilinir ise sizi ayrıştırır. Ekip çalışmasını sindirilebilir ve bir orkestra şefi gibi nazik bir yöntemle kurguladığınız her proje sizi farklı kılar. Moda sektörü ise hayalleri gerçeğe dönüştürebileceğimiz ender eğlenceli ve bir o kadarda farklı stratejileri uyguladığımız bir alandır.

Genel olarak tarzınızı tanımlarsanız nasıl ifade edersiniz?

Tasarımlarıma dışarıdan başka bir güç ile baktığımda rafine, cesaret alan genç bir tarz olarak tanımlayabilirim.

Nelerden ilham alıyorsunuz? Bir ilham kaynağınız var mı? En çok nelerden etkilenirsiniz?

Haberin Devamı

Yaşamdan ilham alırım. En çokta yaptığım seyahatler ve küçük molalar beni yeniler.

Hollywood’da sık sık ünlü isimlerin üzerinde sizin tasarımlarınızı görüyoruz yeni isimler var mı?

L.A’da bir showroom da çalışıyoruz. Koleksiyonlarımı sergiliyorlar ve siparişler alıyorlar. USA’de yaklaşık 100 noktada. Tasarımlarım alıcılarla buluşuyor ayrıca. Hollywood yıldızlarından da kırmızı halı için tercih edilen tasarımlarından oldum. En son Jennefier Lopez için seçimler yaptım.

adL ile 7 sezondur işbirliği içerisindesiniz. Bu kadar uzun süre çalışabileceğinizi düşünmüş müydünüz? Nasıl gidiyor?

adL ile uzun soluklu bir iş birliği içerisindeyiz. Beni ulaşmak istediğim alıcı gruplarına ulaştırıyor. Çok uyumlu bir çalışma ortamımız var. Artık bir bütün marka olduk. Tüm Türk ve birçok da yurt dışında tasarımlarımız beğeniye sunuluyor. Yapılan adetleri öğrendikçe binlerce kadının giysi dolabında olmak tarif edilemez bir mutluluk. Dünyada tasarımcı marka iş birlikleri çok yaydın durumda.

Kendi markanıza yaptığınız tasarımlar ve adL ye yaptığınız tasarımlar arasında farklar var mı? Müşterilerini dinleyen ve ona göre hareket eden bir tasarımcı mısınız?

Sezonda 3 koleksiyon hazırlıyorum. AdL Abazoğlu, Haute Coture ve Pret’e Coture. 3 koleksiyonda ki kadında aynı kadın. Rafine ve genç kadını hayal ediyorum ve çeşitli senaryolar doğrultusunda hayalimdeki kadını giydiriyorum, kombinasyonun yapıyorum. Koleksiyondaki malzemeler 3 koleksiyondada farklı. Her bir koleksiyonun bana tattırdığı duygu çok farklı.

Haberin Devamı

Kaç kere prova yapıyorsunuz? Koleksiyon hazırlık aşamalarınız ne kadar sürüyor?

Provalar tasarımlarıma göre değişiyor. Kimi zaman tek prova kimi zaman 3. Komple bir koleksiyonu yaklaşık 60 parça bir ay gibi bir sürede bitiriyoruz. Bu Houte Couture koleksiyonum olsada artık çok donanımlı atölyelere sahip olduğumdan üretüm büyük bir problem olmaktan yıllar önce çıktı.

Moda haftalarında tasarımcılar daha Show odaklı tasarımlar hazırlıyorlar. Siz ise genellikle giyilebilir tasarımlar yapıyorsunuz. Türkiye’de olmasanız siz de sınır dışı tasarımlar yapar mıydınız ve bu akım konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hazır giyim koleksiyonunda ayakları yere basan yani ticari parçaları iyi stylingle sunmak büyük başarı. Ben kadınların koleksiyonlarımda birden fazla parçayı beğenmeleri en büyük hedefim. Çünkü biz tasarımcıları bir sonraki koleksiyona daha iyi hazırlanmamızı ateşleyen en büyük gerçek.

Haberin Devamı

Sizce bu yaz sezonuna damgasını vuran hit parçalar neler oldu?

Bu yaza empirmeler damgayı vurdu diyebilirim. Ressamların tuvale yaptığı gibi desenleri kumaşlara merte ettik.

Moda yanlışı olarak nitelendirebileceğimiz yanlışlar gördünüz mü bu sene?

Bu sezonun en büyük moda yanlışı birkaç farklı deseni kısa boylu kadınlarda görmek oldu. Zira doğru kurgulandığında hoş görüntüler oluşabilir.

Kıyafet konusunda Türkiye'nin en cesur kadınları kimler?

Türkiye’de çok cesur ve önde olabilecek çok kadın olmasına rağmen maalesef yok.

Türkiye'de hangi erkeğin (erkeklerin) tarzını beğeniyorsunuz?

Erkeklerde birkaç futbolcunun tarzını seviyorum. Futbol ilgili olduğum bir spor olmadığı için isim vermeyeceğim.

Moda programları bundan sonra da devam eder mi? İçerikleri artık boşaldı mı? Tekrar bu tür programlarda yer alır mısınız?

Haberin Devamı

Türkiye de sizin de bildiğiniz gibi enformatik ve yarışma heyecanı olan ilk TV programını ben yaptım. 3 sezon devam edildi ve final yapıldı. Gelen teklifler var fakat hiç birinde kendimi formatlara yakıştırmıyorum. Arabesk bir görüntünün içerisinde yer almam mümkün değil.

Giydirmeyi çok istediğiniz biri var mı?

Evet var. Dünyadaki tüm hanımları…

Son dönemde dizilerde oluşturulan modayı nasıl buluyorsunuz? Dizilerdeki kıyafet seçimleri doğru mu?

İnanın iyi bir TV izleyicisi değilim. Bu yüzden doğru bir cevap veremem. Fakat adL Abazoğlu koleksiyonum birçok dizideki güzel oyuncuların tercihi olduğunu biliyorum. Sosyal medyadan bana ulaşan görüntülerden her birinde şahane bir styling yapıldığını söyleyebilirim.

Türkiye'de artık kurtulmamız gereken kalıplar var mı sizce?
Türkiye’de moda endüstrisi o kadar ilerde ki inanın çeşitlilik mükemmel görüntülerle şahane oluyor.

Siz yaz tatiliniz nasıl geçirdiniz? Genelde tatillerinizi nasıl değerlendirirsiniz?

Yaz tatilim iş ile birlikte geçiyor. Küçük kaçamaklar enerji depolamamı sağlıyor.

Sonbahar-kış için çalışmalar başladı mı? Takipçilerinizi ne gibi sürprizler bekliyor? İpucu verebilir misiniz?

AdL sonbahar/Kış koleksiyonu bitti. Yeni bir heyecan ile kadınlarla kısa bir süre içerisinde buluşacak ve onun heyecanı içindeyiz. Her sezon benim için sınav. Umarım yarattığımız yeni çizgi beğenilir. Yine bir doğum sancısı…