Siyaset Büyükataman, milliyetçi oyları geri istiyor
Paylaş
Büyükataman, milliyetçi oyları geri istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, "Milliyetçilerin başka partilere giden oylarının bu seçimlerde yeniden MHP'ye döneceğini umut ediyorum. MHP çatısı altında toplanmak Türkiye'nin yarınları adına çok önemli." dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, MYK Üyesi Özgür Bayraktar ve bazı partililerle birlikte çeşitli incelemelerde bulunmak ve teşkilatlarında yapılan seçim çalışmalarını incelemek üzere Sivas’a geldi. Yıldızeli’nin Yavu Beldesi’nde, partililerce karşılanan heyet, ilk olarak Kavak Belde Belediye Başkanı Vahip Yalçın’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Daha sonra Yıldızeli MHP ilçe teşkilatını ziyaret eden heyet, buradaki incelemenin ardından Sivas’a hareket etti. Önceki gün, Ankara’da düşen helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün ailesini ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, acılı aileye başsağlığı diledi. Şehit ailesini ziyaretin ardından Ticaret ve Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ziyaret edildi.

Esnaf odası ziyaretinde konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman, Haziran ayında yapılması düşünülen genel seçimlerde MHP’nin iktidar olması halinde, Esnaf Bakanlığı kuracaklarını söyleyerek, "Her geçen gün sermayesini kaybeden küçük esnaflarımızın kalkınabilmesi için tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz. AVM’ler karşısında rekabet gücünü kaybeden küçük esnafımızın kalkınabilmesi için AVM’lerle ilgili yeni düzenlemeler yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

"MİLLİYETÇİ OYLARI GERİ İSTİYORUZ"

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükataman, "Sivas, milliyetçi hareketin geçmişinde çok önemli izleri olan vilayetlerimizden. Her dönem Sivaslı hemşehrilerimizin çok büyük teveccühüne muhatap olduk, sıcak ilgi ve alakasını Sivaslı bizden hiçbir dönem esirgemedi. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu beye olan ilgisinden, muhabbetinden, vefa duygusundan dolayı belki hep onu bağımsızda olsa parlamentoya taşıdı ve sorumluluğunu yerine getirdi. Sivaslı hemşehrilerimizden bu dönem MHP’yi tercih etmelerini arzu ediyoruz, istiyoruz. Bize katkı vermelerini Sivaslı MHP’den milletvekillerimizi parlamentoya göndermelerini umut ediyoruz." dedi.

Sivas’ta önceki yıllarda BBP’ye giden oyları mı geri istedikleri yolundaki bir soruyu cevaplandıran Büyükataman, "Öyle umut ediyorum. Sadece BBP’ye verilen oyları kastetmiyorum. Geçmişte MHP’yi tercih etmiş ama son birkaç seçimdir farklı parti seçimlerinde bulunan ama hassasiyetlerinin bizden farklı olmadığına inandığımız bütün vatandaşlarımızı bu dönem MHP’ye davet ediyoruz. Çünkü gerçekten bu seçimler ülke için bir kader seçimi. Parlamentoda tek başına çok güçlü bir MHP gurubuna olan ihtiyaç her zamankinden çok. Bu itibarla hassasiyeti üniter yapıdan yana olan Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü konusuna endişe taşıyan, ortak paydası Türkiye sevdası olan bütün hemşehrilerimizin MHP çatısı altında toplanmasının Türkiye’nin yarınları adına son derece önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı