Gündem Çaldıkları TV'ler araca sığmadı

Çaldıkları TV'ler araca sığmadı

Paylaş
Çaldıkları TV'ler araca sığmadı

Gaziosmanpaşa'daki kiraladıkları araçlarla hırsızlık yaptığı belirlenen 4 kişi önce güvenlik kameralarına ardından da polise yakalandı

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesi İmam Hatip Lisesi Caddesi 47 numarada bulunan elektronik eşya bayiine 26 Ocak günü 03.23'te gelen hırsızlıkta 6 adet çeşitli ebatlarda LCD televizyon çalındı.

İhbar üzerine işyerine gelen Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, işyeri güvenlik kameralarını incelediklerinde yüzleri kapalı olan 3 kişinin bir otomobile binerek uzaklaştıklarını belirledi.

7 DAKİKA SÜRDÜ

Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlığın 03.16 sıralarında gerçekleştirildiği görülüyor. Kiralık araçla işyeri önüne gelen maskeli şüpheliler otomobili parkettikten sonra işe koyuluyor.

Şüpheliler kepengi kırıyor, camları parçalıyor ve içeri giriyor. 3 hırsızın mağazaya girmesi ve çıkması ise 1 dakika 6 saniye sürüyor. Hırsızlar mağazadan aldıkları 6 adet LCD ekran televizyonu arabaya yüklüyor. Hırsızlar televizyonlar araca sığmayınca zor anlar yaşıyor.

Hırsızlar, otomobilin arka kapıları açık halde mağaza önünden uzaklaşıyor. Bu sırada güvenlik kamerasının saatinin 03.23'ü gösteriyor. Görüntülerde dikkat çeken bir nokta ise yoldan geçen araçlardakilerin duyarsızlığı. Yaklaşık 7 dakika süren hırsızlık sırasında yoldan onlarca araç geçiyor.

Polis yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu saatlerde mahalleden tek bir hırsızlık ihbarı gelmedi.

GPRS TAKİBİNE TAKILDILAR

İncelemesini sürdüren polis, kaçan şüphelilerin bununla da yetinmeyerek 3 gün sonra aynı otomobille saat 03.30 sıralarında aynı işyerine gelerek hırsızlık yapma teşebbüsünde bulundukları da tespit etti.

Güvenlik kameralarını detaylı olarak inceleyen polis, 34 YM 6267 plakalı siyah otomobilin Fikri G. tarafından bir Rent-a Car şirketinden kiralandığını belirledi. Şirketin Araç Takip Sistemi (GPRS) kayıtlarını inceleyen polis, şüphelileri aramaya başladı.

SABIKALARI KAYITLARI KABARIK

Çalışmalarını sürdüren Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde yapılan bir ihbarı değerlendirerek olay yerine gitti. Ekipler olay yerine geldiğinde 34 DS 8176 plakalı otomobil içinde bulunan Murat D. (23), Mehmet Ş. (28)ve Fatih G.’yi (22) gözaltına aldı.

Şüphelilerin içinde bulunduğu otomobilin ön sağ koltuk altında ise 34 HH 2441 sayılı bir çift plaka ele geçirildi. Aracın motor ve şase numarası incelendiğinde 34 HH 2441 sayılı plaka üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

Araçta yapılan aramalarda 3 adet kar maskesi, 8 eldiven, 5 LCD televizyon, 1 elektrik süpürgesi, 1 demir kesme makası, 1 uzun tornavida, 1 levye, 1 falçata, 1 yan kesici, 1 boru anahtarı, 2 tornavida ve cep telefonu ele geçirildi. Araç üzerine takılı olan 34 DS 8176 plakanın Fatih'teki bir araçtan çalındığı tespit edildi.

Bu arada polis araçları kiralayan çete üyelerinden Fikri G.’i (30) de gözaltına aldı. Fikri G.’nin Fatih G.’nin ağabeyi olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden Murat D.’nin uyuşturucu madde satmak, Mehmet Ş,’nin ev ve işyerinden hırsızlık ve silahla yaralama, Fatih G’nin hırsızlık, yağma gibi 14 adet, Fikri G.’nin ise mala zarar verme suçundan arandığı ve 10 adet değişik suçlardan kaydı olduğu tespit edildi. Emniyette susma haklarını kullanan 4 şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

Felat BOZARSLAN/DHA