Gündem Çalınan otomobilini Facebook'ta buldu

Çalınan otomobilini Facebook'ta buldu

Paylaş
Çalınan otomobilini Facebook'ta buldu

Bursa'da çaldıkları hırsızlık mallarını taşımak için Mehmet Bilen'e ait otomobili çalan hırsızlar güvenlik kamerasına yakalandı

Aracının çalındığını kamera görüntülerinden anlayan Bilen, sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla tüm arkadaşlarına, ‘16 J 3345 plakalı aracım çalındı.

Haberin Devamı

Gören olunsa haber versin” mesajı yolladı. Çalınan araç 24 saat geçmeden Bilen’in bir arkadaşının ihbarı üzerine terk edilmiş olarak bulundu. Merkez Osmangazi İlçesi’nde market işleten 41 yaşındaki Mehmet Bilen’e ait otomobil, hırsızlar tarafından düz kontak yapılarak çalındı.

Marketteki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen Bilen, hırsızların çaldıkları mallarla aracına binip uzaklaştığını gördü. Durumu polise haber veren Bilen, bir taraftan da sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan tanıdığı bütün arkadaşlarına ‘16 J 3345 plakalı aracım çalındı. Gören olursa haber versin’ diye mesaj yollayarak beklemeye başladı.

FACEBOOK ARKADAŞI HABER VERDİ

Facebook'taki mesajı gören bir arkadaşının kendisini arayarak aracının Gökdere Kavşağı’nda terk edilmiş halde bulunduğunu söylemesi üzerine Mehmet Bilen, aracının yanına giderek polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler araçta araştırma ve parmak izi çalışması yaptı.

Haberin Devamı

Otomobilinin bulunmasına çok sevindiğini söyleyen Bilen, “Hırsızlar çaldıkları malzemeleri taşımak için aracımı çaldı. İçindeki bütün LPG’yi bitirdikten sonra yol kenarına bırakmışlar. Polisler şüphelilerin eşgalini belirledi. Umarım en kısa zamanda yakalanırlar” dedi.

Selahattin BUDAKOĞLU/BURSA, (DHA)