Gündem Camide yaş günü kutladılar

Camide yaş günü kutladılar

Paylaş
Camide yaş günü kutladılar

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 40 camide başlatılan yaz Kur'an kursları devam ederken, din görevlileri de öğrencileri camilere çekebilmek için çeşitli etkinlikler yapıyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 40 camide başlatılan yaz Kur’an kursları devam ederken, din görevlileri de öğrencileri camilere çekebilmek için çeşitli etkinlikler yapıyorlar.

Bazı camilerde ödüllü namaz yarışmaları düzenlenirken, Koca Cami İmamı Ramazan Aşık da 3 öğrenci için camide yaş günü pastası hazırladı.

Koca Cami'de, 60 öğrencinin katıldığı kuran kursunda 8 yaşındaki Feyza Nur, 11 yaşındaki Selin Erdoğan ve 9 yaşındaki Barlas Çakır, hocalarının hazırlattığı yaş günü pastasını kesti. Daha sonra pasta, öğrencilere ikram edildi. Yaş günü kutlayan öğrenciler de mutlu oldu.

Beyza Nur adlı öğrenci, “Camide doğum günüm oldu. Şimdi 8 yaşımdayım. Arkadaşlarımla doğum günümü kutladık” derken, Selin Erdoğan da, “Koca Cami'de 11. yaş günümü kutladık. Ramazan hocam sayesinde çok mutluyum. Camide ilk defa yaş gününü kutladık. Çok mutluyum” diye konuştu.

İmam Ramazan Aşık ise, “Koca cami de yaz eğitiminde bazen 50, bazen 60, bazen de 70 öğrencimiz oluyor. Bunlardan 3-4 tane öğrencimizi bir araya getiriyoruz. Bir ay içinde doğum günü olan kardeşlerimizi bir araya getiriyoruz. Toplu olarak burada yaş günü pastası kesiyoruz. Birer de hediye veriyoruz. Allah’ım, ömürlerini uzun etsin bu kardeşlerimizin. Sağlık sıhhat içinde yaşatsın. Arkadaşlarıyla sağlık sıhhat içinde yaşatsın. Bu kardeşlerimizin yaş gününü kutladık. Barlas kardeşimiz, Beyza kardeşimiz bir de Selin’n yaş gününü kutladık. Allah, hayırlı uğurlu etsin” dedi.

Haberin Devamı