Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avusturya'ya tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararına ilişkin "Ondan korkuyorum, bir Haçlı-Hilal savaşına doğru, bu Avusturya Başbakanı'nın attığı adımlar, dünyayı buraya doğru götürüyor" dedi

Avusturya'nın 7 camiyi kapatma kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunun için de özellikle Batı dünyası, bu adamlarına çekidüzen vermesi gerekir. Eğer bunlar çekidüzen vermezse, bu hesaplar farklı bir şekilde yapılmaya doğru gidecektir. Neymiş? Oradaki bizim din adamlarımızı Avusturya'nın dışına atacaklarmış. Ya siz bunu yaparsınız da biz boş mu dururuz? Biz de bir şeyler yaparız demektir." diye konuştu.

Haberin Devamı

'MİLLET KIRAATHANELERİ KURACAĞIZ'

"Bunlar okuma seferberliğine de karşı çünkü bunlara kıraathaneyi sorduğun zaman nedir diye, herhalde okey masasının kurulduğu yer diye zanneder veya iskambil kağıtlarının olduğu yer zanneder." diyen Erdoğan, "Be ey cahil, fizik öğretmeni olabilirsin ama sen kıraathanenin ne anlama geldiğini bilmiyorsun. Bak biz şimdi millet kıraathaneleri kuracağız. Nedir bu biliyor musun? Artık her ilçede bir veya birkaç tane bu kıraathaneler bizim adete butik kütüphanelerimiz olacak." ifadesini kullandı.

'EL ELE VERELİM, BU İŞİ BİTİRELİM'

Erdoğan, "Şu anda Diyarbakır artık adeta Doğu'nun Güneydoğu'nun bir İstanbul'u oldu. Bu onlara kalsa olur muydu? Ama benim özellikle Güneydoğu'daki kardeşlerim hala bu inceliğin farkında değil. Ben onlardan şimdi destek istiyorum, yardım istiyorum, el ele verelim de bu işi bitirelim." dedi.

Haberin Devamı