Cantık (Tatar pidesi) böreği tarifi: Cantık böreği nasıl yapılır?

Cantık (Tatar pidesi) böreği tarifi: Cantık böreği nasıl yapılır?

Yöresel lezzetler arasında en çok sevilen tatlardan birisi de cantık böreği tarifi bir diğer adıyla tatar pidesi tarifi. Aslında cantık böreği tarifi yapılırken kapalı bir şekilde yapılır, Tatar pidesi ise açık şekilde ama iç harçları ve hamurları aynıdır. Eğer sevdiklerinize hazırlamak için cantık böreği tarifi arıyor ya da cantık böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cantık böreği tarifi, Cantık böreği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

22 Mart 2020, Pazar 02:07 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Hem Karadeniz hem de Trakya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan cantık böreği tarifi bağımlılık yapan bir lezzete sahip. sevdiklerinize hazırlamak için cantık böreği tarifi arıyor ya da cantık böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Cantık böreği tarifi, Cantık böreği nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Cantık böreği tarifi

Cantık böreği malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz kuru maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Cantık böreği iç harcı için;

  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 200 g az yağlı dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 150 gram eritilmiş tereyağı

Cantık böreği yapılışı

Su ve mayayı geniş yoğurma kabına alarak maya eriyene kadar karıştırın. Yoğurt, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 50 dakika mayalandırın. İç harcı için soğan ve patatesi rendeleyip bir kaseye alın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Elinizi Ay çiçek yağına batırarak mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle 10 cm çapında açın. Hazırladığınız kıymalı harçtan içine koyup bohça gibi kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine eritilmiş tere yağını sıcakken dökün. Hamurları 20 dakika tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler