Türkiye (Son Dakika) Çaya geldi, canından oldu

Çaya geldi, canından oldu

Paylaş
Çaya geldi, canından oldu

Adana'da 38 yaşındaki Metin Sevgili, aile dostu 41 yaşındaki Kudret Yavuz'u tabancayla vurarak öldürdü

Cinayet, dün akşam saatlerinde Merkez Yüreğir İlçesi’nin Özgür Mahallesi, D-400 Karayolu’nda meydana geldi. İddiaya göre, bir mobilya firmasının Adana Bölge Müdürlüğü’ne gelen Metin Sevgili, satış sonrası teknik hizmet müdürü olarak çalışan Kudret Yavuz’u ziyaret edeceğini söyleyerek içeri girdi.

Kudret Yavuz’un odasına giren Sevgili, bir süre sohbet edip çay içtikten sonra ayağa kalkıp, belinden tabancasını çekti. Kudret Yavuz’a 2 el ateş açan Metin Sevgili, koşarak dışarı çıktı.

Silah seslerini duyup, müdahale etmek isteyen şirketin güvenlik elemanlarına da 2 el ateş açan Sevgili, olay yerinden 150 metre ileride park ettiği otomobile binerek kaçtı. Ağır yaralı olarak Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi’ne kaldırılan Kudret Yavuz, ameliyata alındı.

Kudret Yavuz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kaçan Metin Sevgili’nin kullandığı otomobilin plakasını tespit eden Cinayet Bürosu ekipleri, aracın sahibine ulaştı.

Sevgili’nin "Karım rahatsız hastaneye götüreceğim" diyerek arkadaşından emanet aldığı öğrenilen otomobil Levent Mahallesi’nde terk edilmiş olarak bulundu. Emanet otomobille cinayet işleyip kaçan Metin Sevgili, sabaha karşı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aleti tabancayla birlikte yakalandı.

16 YILLIK KİN

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren savcıya kardeşinin ölümüyle ilgili ifade veren ağabeyi Nuri Yavuz, "Metin Sevgili’yi ve ailesini uzaktan tanırım. Kardeşimle daha sık görüşürler.

Cinayetin nedenini tam olarak bilmiyorum ama bundan 16 yıl önce bir ortamda, Metin Sevgili’nin eşi Sevda Sevgili bir espri yapmış. Kardeşim de bu espriye gülmüş. Bu yüzden tartışmışlar. Bunun dışında da aralarında bir husumet olmadığını biliyorum" diyerek şikayetçi oldu.

İşyerinde kurşunlara hedef olarak hayatını kaybeden Kudret Yavuz’un ölümü 15 yıldan beri birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını yasa boğdu. Yavuz’un işyerinde ve özel hayatında çok sevilen bir insan olduğunu söyleyen arkadaşları, "Şen şakrak, neşeli bir insandı. Herkes çok sever, kimseyle tartışması olmayan bir insandı.

Metin Sevgili ile Kudret ailecek görüşürlerdi. Hasta ruhlu, uyuşturucu bağımlısı bir insan olan Metin, karısı Sevda’ya kötü davranır, sürekli döverdi. Kudret de, aralarının düzelmesi için tavsiyede bulunuyordu. Olay bundan kaynaklanmış olabilir" diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınları ve çalışma arkadaşları tarafından teslim alınan 2 çocuk babası Kudret Yavuz’un cenazesi, gözyaşları arasında Güzelyalı Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Bir süre evinin önünde bekletilen Yavuz’un cenazesi Kabasakal Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Katil zanlısı Metin Sevgili’nin sorgusu sürüyor.

Fatih KARAÇALI/DHA

Haberin Devamı